Sirija: Ustanici najavili odlučujuću borbu, prekida vatre nema od jučer

Najsilovitije borbe od početka ustanka u Siriji u ožujku 2011. vode se na nekoliko bojišta i potresaju u petak Alep, najveći sirijski grad u kojem su ustanici najavili "odlučujuću" bitku, rekli su stanovnici i nevladina udruga Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR)

Vojni izvor režima predsjednika Bašara al-Asada potvrdio je višesatne silovite borbe u zoru u četvrtima Arkub i Majsalun te je rekao da su ustanici u četvrtak navečer u "nekoliko navrata" i s "nekoliko bojišta" pokušali prodrijeti na trg Sadalah al-Džabiri u središtu u čemu nisu uspjeli.
"Danas je napad na Asadovu vojsku počeo na svim bojištima … bitka za Alep bit će odlučujuća", stoji u videoporuci postavljenoj na YouTubeu u ime Brigade al-Tavhid, najveće u Alepu.
"Vode se borbe bez presedana i nije bilo prekida vatre od četvrtka. Prije su se borbe odvijale u jednoj ili dvjema ulicama u pojedinom sektoru, sada teku na nekoliko bojišta", ustvrdio je za agenciju AFP Rami Abdel Rahman, predsjednik SOHR-a.
Stanovnici su pak javljajući se iz Alepa potvrdili borbe i u četvrtima koje su dosad bile pošteđene, kao što su Sulejmanija i Sajed Ali koje su u rukama sirijskog režima.

Foto: ILUSTRACIJA