Šestu sezonu riječkog Art-kina otvara film ‘Slučajno’

rot-slucajno

rot-slucajno

Riječko Art-kino Croatia otvara svoju šestu sezonu 20. rujna premijerom filma Tanje Golić ‘Slučajno’, snimljenog u Rijeci, doznaje se iz Art-kina

U filmu glume Krešimir Mikić i Lana Barić, a sufinanciran je sredstvima grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) temeljem Sporazuma o suradnji i jačanju lokalnih filmskih kapaciteta.

Od ove sezone Art-kino će filmove prikazivati pomoću digitalne tehnologije a to je omogućeno putem programa Digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača HAVC uz potporu grada Rijeke i MEDIA programa EU.

Do kraja rujna prikazivat će se još i drama “No” Pabla Lorraina s Gaelom Garciom Bernalom u glavnoj ulozi te dokumentarac “Marley” o najvećem reggae glazbeniku.

Program kina u listopadu je u znaku predstavljanja nacionalnih kinematografija. Na početku mjeseca ciklus je japanskog filma u sklopu kojeg će se prikazati poznati filmovi žanra anime “Djevojka koja je skakala kroz vrijeme” i “Galaksija Express 999”. Nakon tog ciklusa na redu je pet suvremenih talijanskih filmova a na kraju listopada prikazat će se osam najboljih čeških komedija.

Krajem studenoga na programu je ciklus filmova francuske redateljice Claire Denis a najavljeno je i njezin dolazak na otvorenje ovog programa.

Prosinac u Art-kino donosi filmske naslove Festivala filmova o ljudskim pravima i ciklus korejskog filma. (Hina)