Serija Igra prijestolja i film Diana nastavljaju se snimati u Hrvatskoj

Nakon buke koja se digla oko neisplaćena 4 milijuna kuna produkcijskom gigantu HBO-u za snimanje Igre prijestolja u Dubrovniku, Ministarstvo kulture uspjelo je osigurati 10 milijuna kuna za poticaje stranim filmašima koji će tijekom 2012. snimati u našoj zemlji
 
Tako se izbjegla potencijalno puno veća blamaža i otkazivanje dubrovačkog snimanja. Kao osiguranje da se takve krize ubuduće ne ponove, danas stupa na snagu Pravilnik o mjerama poticanja ulaganju u proizvodnju audiovizualnih djela koji je ovih dana dobio pozitivna mišljenja Ministarstva financija i Agencije za tržišno natjecanje.
Također, iz Hrvatskog audiovizualnog centra potvrdili su nam da u suradnji s Ministarstvom kulture i Ministarstvom poduzetništva i obrta osnivaju radnu skupinu koja će se baviti usklađivanjem Zakona o poticajima MPO-a i Zakona o audiovizualnim djelatnostima kako bi osigurali kontinuitet u isplati poticaja idućih godina, u kojima se očekuje još snažnije ulaganje stranih producenata u snimanja u našoj zemlji.
Do tada, treća sezona Igre prijestolja i film Diana s Naomi Watts nastavljaju se snimati bez straha da će izgubiti povrat dijela u nas uloženog novca.

Foto: VL
Izvor: Milena Zajović/Vecernji.hr

Akademija-Art