Savo Štrbac:Europa bi trebala Hrvatskoj uvesti sankcije zbog Vukovara

Savo Strbac

Savo Strbac

Voditelj centra Veritas koji je obasipao Haaški tribunal ‘dokazima’ o navodnim zločinima nad Srbima, Savo Štrbac misli kako bi Europska unija trebala zaprijetiti sankcijama Hrvatskoj zbog odluke Gradskog vijeća Vukovara da pokrene promjenu statuta grada kojom bi on bio proglašen mjestom posebnog pijeteta i izuzet od obvezne upotrebe ćirilice, javljaju mediji u Srbiji, a prenosi Večernji list

‘Europa, kao u slučaju ‘Lex Perković’, može zaprijetiti uskraćivanjem sredstava iz raznih fondova i uvođenjem nadzora’, kaže Štrbac i podsjeća kako je zakon koji je regulirao pravo na dvojezičnost donesen ranije, dok je Hrvatska pregovarala o članstvu s EU. Štrbac drži kako bi to bila unutarnja stvar Hrvatske kada to pitanje ne bi ranije bilo regulirano zakonom ali ‘je očito kako su u okviru same Hrvatske jače desničarske struje koje su protiv dvojezičnosti i ćirilice’, prenosi Večernji list.

‘To su udruge koje su proistekle iz rata i očigledno da ni ova vlast nije spremna suprotstavi im se’, zaključuje Štrbac. (Screenshot YouTube, Tportal.hr/Večernji list)