Radionica eksperimentalnog filma Kinokluba Zagreb & Dana hrvatskog filma!

dhf

dhf

u sklopu ovogodišnjih 22. Dana hrvatskog filma, održat će se Radionica eksperimentalnog filma od 10. do 21. travnja, u suradnji Kulture promjene SC-a i Kinokluba Zagreb. Radionica je osmišljena mentorski te je zadatak svakog potencijalnog polaznika da napravi svoj autorski eksperimentalni uradak.

Besplatna radionica održat će se u prostorima Studentskog centra i Kinokluba Zagreb.

Broj polaznika ograničen je na 6, a biraju se putem natječaja. Za natječaj je potrebno poslati razradu ideje za film, prema jednoj od tema te biografske i(li) filmografske podatke.

Lista polaznika bit će obavljena do 8. travnja na službenim stranicama festivala i Studentskog centra. Mentori radionice su Sunčica Fradelić, Vedran Šuvar i Miro Manojlović.

Radionica će se baviti svojevrsnim eksperimentom u dokumentarnom filmu kroz dvije teme „Grad, slike iz nepoznatog” i „Iz krupnog plana” .

Svaki polaznik odabrat će jednu od navedenih tema koje omogućuju bilježenja stvarnosti putem tehničkog i vizualnog istraživanja te potpunu slobodu autorskog izražavanja istih.

Radionica će uključivati gledanje i analizu filmova, razradu filmskih koncepata te snimanje i montiranje filmova polaznika. Na kraju radionice svi završeni filmovi bit će prikazani u MM centru.

Prijave šaljite na mail radionicadhf@gmail.com do 5. travnja 2013. s naznakom Radionica