Skip to content

Radije će u zatvor nego platiti kaznu zbog poruke premijeru

kristina curkovic

‘Nije stvar u novcu, nego u principu! Vodite me zatvor, ja vam kaznu neću platiti!’ poručila je organima reda mlada Kristina Ćurković nakon što je dobila rješenje o novčanoj kazni za prekršaj koji je nedavno počinila na Markovu trgu u Zagrebu

Kristina je, naime, na vrata kućnoga broja 1, na adresi na kojoj radnim danima obitavaju hrvatski premijer i njegovi ministri, pribila papirić sa stihovima, piše Slobodna Dalmacija.

Mlada aktivistica, studentica teologije na splitskom Katoličko-bogoslovnom fakultetu i atraktivna Hercegovka u javnosti se prvi put pojavila kao performerica koja je, u društvu kolegice Anite Barišić, jajima gađala HDZ-ove izaslanike na stranačkome skupu u Omišu te tako uputivši poruke neodobravanja kada se nitko drugi nije usudio.

Kristina Ćurković za sebe kaže da je prije svega katolkinja, a tek potom Hrvatica, koja voli sve što vole mladi, a najviše gusle i gangu. Premda joj je lijepo u Splitu, najsretnija je u prirodi, pogotovo kad, poput prave Heidi iz Kazaginca, trči livadama, šeta šumama, pravi vijence od cvijeća i lovi leptire. Osjetljivo je biće, pa je, veli, boli nepravda učinjena prema hrvatskim djedovima i očevima u obrambenim ratovima, a posebno joj srce probada genocid nad Hrvatima od 1945. do 1995. godine.

Sa splitske Banovine skinula je plavu zastavu sa žutim zvjezdicama s dodatkom velike crvene petokrake. Trenutačno je aktivna članica Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara.

Kaznu za remećenje javnoga reda i mira, 1200 odrezanih joj kuna, ni u snu neće platiti. Radije će u zatvor kaže mlada Kristina koja se ne boji represija nalik na neka ne tako davna vremena.

mala retrospektiva
FOTO/VIDEO Saznajte kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku!
Kroz sredstva europskih fondova osigurava se financiranje različitih projekata ...04th Oct 2022
Unatoč jakoj buri radovi na Pelješkom mostu na staju
Pogled na gradilište Pelješkog mosta sa strane Komarne gdje su u tijeku radovi ...10th Jan 2022
Roboti dijelili letke na sajmu turizma PLACE2GO
Svečano otvorenje 9. PLACE2GO međunarodnog sajma turizma u Areni Zagreb VIDE...09th Apr 2022