Disney Pepeljuga

Disney nam je konačno dopustio da malo zavirimo u nadolazeću filmsku verziju “Cinderelle” (“Pepeljuga”) objavom prve fotografije sa seta. Na njoj vidimo zvijezdu serijala “Downton Abbey” koja tumači Pepeljugu, Lily James, na konju u punom galopu

Naime, iz Disneyja su istaknuli kako je ovo prvo ovakvo filmsko uprizorenje inspirirano prema kultnoj, svima poznatoj bajci iz djetinjstva.

– Nemoguće je ne pomisliti na Pepeljugu i pritom ne pomisliti na Disney, jer to su slike na kojima smo svi odrasli. A oni klasični momenti u priči su neodoljivi i izazovni svim filmašima – kazao je Kenneth Branagh (“Thor,” “Hamlet”) redatelj filma.

– Kada smo pronašli Lily James, pronašli smo i savršenu Pepeljugu. Ona je idealna kombinacija ljepote i inteligencije zajedno s humorom i svojom gracioznošću. Njezinog princa tumači Richard Madden, mlađahni glumac s nevjerojatnom energijom i karizmom. On je zabavan, pametan, sexy i super par Pepeljugi – ispričao je redatelj te nadodao kako će njezinu biološku majku u filmu tumačiti Hayley Atwell (“Captain America: The First Avenger”).

Osim njih, u filmu koji se premijerno očekuje tokom 2015. godine, pojavit će se i Cate Blanchett u ulozi zle maćehe, Helena Bonham Carter, Sophie McShera, Holliday Grainger. (Foto: Disney, PR Photos, L.M./MojTV)