Skip to content

Prostor identiteta, prostor interakcije, prostor promjene 2

Izložba predstavlja tri faze istraživanja UII (Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja) provedenog na području Maksimirske ulice, Ilice i sjeverne Trešnjevke. Heterogenost projekta – metodologije istraživanja tematskog fokusa pojedinih faza i načina prezentacije – ukazuje na slojevitost problematike zagrebačkih „prostornih politika“.

Urbanistički razvoj sjeverne Trešnjevke reinterpretira se kao „višeslojan kolač“, odnosno kao proces kombinacije konzumiranja i degustacije prostora, a reinterpretacija se oslanja na dosadašnja istraživanja provedena u sklopu raznih projekata okupljenih oko CeKaTe-a. Posjetitelj izložbe simbolički sudjeluje u konzumaciji Trešnjevke, međutim – konzumiranje se transformira u informiranje. Izložba se može pogledati do 27. ožujka, radnim danom od 9 do 20 sati, te subotom od 9 do 12 sati.

U okviru izložbe, 18. ožujka 2010. godine u 18 sati bit će i radionica za djecu "Otkrivanje ulice". Radionica je namijenjena djeci viših razreda osnovne škole na kojoj će naučiti kako promatrati grad, način na koji se razvoj grada može bilježiti, te zašto je to potrebno i korisno. Prilikom promatranja i bilježenja, djeca će moći skicirati, koristiti (vlastite) foto-aparate i raditi bilješke. Radovi će biti inkorporirani u postav izložbe u galeriji Modulor, zajedno s profesionalnim postavom koji potpisuje Bojan Mucko na inicijativu Sonje Leboš. Na radionici mogu sudjelovati roditelji i profesori likovne kulture, povijesti, zemljopisa i hrvatskog jezika. Sudjelovanje na radionici je besplatno za sve uzraste.

Galerija ‘Modulor’

www.cekate.hr
Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja

Mirjana Dajović
mirjana.dajovic@gmail.com

akademija-art.hr

Optimized by Optimole