Skip to content

Prodaje se odjeća Liz Taylor

Đenana Mujadžić
djananouvelles@gmail.com

Nakon rasprodaje nakita porodaje se garderoba Elisabeth Taylor

Nakon rasprodaje nakita, održane početkom mjeseca, newyorkški "Christie’s" najavljuje aukciju garderobe Elisabeth Taylor.

Tako će se 14. i 15. prosinca prodati oko 400 oprava čuvene glumice kao i modni dodaci čuvenih kuća "Dior", "Gianfranco Ferre", "Chanel", "Givenchy", "Valentino", "Versace" ili "Yves Saint Laurent".

Među njima su dvije vjenčane haljine u kojima je glumica dva puta rekla "Da", Richardu Burtonu. Prva, iz 1964. godine se cijeni između 40.000 i 60.000 američkih dollara. Na aukciji će biti i haljina koju je Liz Taylor nosila 1992. godine, kada je dobila "Osacar" za vlastito angažiranje u borbi protiv aidsa.

Konzervatorica američkog "Christie’s", došla u Pariz posjetiti kolege iz Pariza, što također uspješno djeluju u osmom gradskom okrugu, nedaleko od Jelizejske palače, ističe kako "Mnoštvo kreatora visoke mode je bilo u jako prisnim i prijateljskim odnosima s glumicom, pa većina haljina pripada njihovima kolekcijama Haute couture". Tako će stanovnici Velike jabuke napaokon upoznati cjelokupnu odjeću koju je slavna hollywoodska diva nosila zadnjih 50 godina postojanja.

Akademija-Art.hr
29.09.2011.