Premijera predstave “Moj nulti rođendan” na pozornici Kazališta Dubrava

Studenti po drugi put preselili na istok grada

Nakon prve produkcije u prosincu, studenti okupljeni u Studentskom ateljeu Dubrava nastavljaju s kreativnim radom u kazališnom okruženju na istoku grada!
Tekst Ivana Penovića, praizveden na festivalu novih dramskih tekstova "DeSADU" u studenom 2012., režira Lea Anastazija Fleger, perspektivna studentica kazališne režije i radiofonije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti.
Studenti Akademije dramske umjetnosti tako će još jednom pokazati svoj rad publici, a ovoga puta im podršku pružaju scenografkinje Željka Glagolić i Iva Habus s Likovne akademije, kao i Marino Frankola, koji je nedavno završio ADU, te kostimografkinja Slavica Motušić, koja s autorskim timom na projektu radi već nekoliko mjeseci.
Studentski atelje Dubrava projekt je Narodnoga sveučilišta Dubrava, a zamišljen je kao kreativni laboratorij, platforma za razvoj kazališnih ideja i afirmaciju mladih umjetnika ovih prostora. Program se razvija u koprodukciji s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a cilj projekta je postati mjestom koje će generirati nove ljude, donoseći tako nove struje i kreativne ideje.