Skip to content

Prednjači SDP-ova županica koja je tražila “isključivo posljednji dostupni model

merzellocvric

Nitko ih ne može zaustaviti u raskalašenosti!

Prije nekoliko dana, točnije 17. listopada, u Narodnim novinama objavljeno je kako je postupak nabave tri nova automobila za Sisačko-moslavačku županiju završen te da je izabran ponuditelj piše Index.hr

Natječaj je trajao par mjeseci, a njegova procijenjena vrijednost bila je 570 tisuća kuna, i to 350 tisuća kuna za jedno vozilo, osobno vozilo više srednje klase – limuzina dvovolumen, rabljeno, ali godine proizvodnje 2013. Te 220 tisuća kuna za dva, isključivo nova vozila, “posljednji dostupni model od proizvođača”, osobno vozilo niže srednje klase – trovolumen.

SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel izabrala je nešto skuplje varijante nego je bilo procijenjeno. Za prvi automobil Porsche Leasingu Zagreb platit će čak 432.941,33 kuna s PDV-om, dok će za druga dva vozila, niže srednje klase, dati 248.753,46 kuna.

U specifikaciji za osobno vozilo više srednje klase, bilo je navedeno da automobil mora biti turbodiesel, max 3000 ccm, najmanje 150 kw, s automatskim mjenjačem.

Varaždinska županija nabavlja automobile za 800 tisuća kuna

Varaždinska županija pak nabavlja sedam automobila, i malo su skromniji od SDP-ove županice u Sisačko-moslavačkoj županiji. Prema dokumentaciji objavljenoj na Narodnim novinama, ukupna vrijednost nabave je 800 tisuća kuna bez PDV-a. Varaždinska administracija traži 4 osobna vozila niže klase u iznosu do 330 tisuća kuna ukupno, 1 osobno vozilo srednje klase vrijednosti 120 tisuća kuna, te 2 osobna vozila više srednje klase vrijednosti 350 tisuća kuna ukupno.

Za prva četiri vozila zapremina mora biti najmanje 1200 ccm, a pogon najmanje 2wd. Naveli su i dimenzije vozila: dužina mora biti najmanje 3900 mm, širina bez vanjskih ogledala najmanje 1700 mm, razmak osovina najmanje 2500 mm. Od opreme traže samo radio sa zvučnicima i klima uređaj. Za vozilo srednje klase i za vozila više srednje klase također su naveli dimenzije, no posebnih prohtjeva poput županice Lovrić Merzel nemaju.

Osječko-baranjska županija nabavlja automobile za 700 tisuća kuna!

Osječko-baranjska županija koju vodi Vladimier Šišljagić morala je nakon objavljenog natječaja odgovoriti i na neka pitanja službenih tijela jer nisu jasno naveli što traže u natječaju.

Oni navode kako se radi o javnoj nabavi male vrijednosti, te da traže tri automobila za službene potrebe. Sveukupna procijenjena vrijednost nabave je 700 tisuća kuna bez PDV-a, a pojedinačna procijenjena vrijednost za:

Grupu 1- Osobni automobil A je 300.000,00 kuna (bez PDV-a)
Grupu 2 – Osobni automobil B je 200.000,00 kuna (bez PDV-a)
Grupu 3 – Osobni automobil C je 200.000,00 kuna (bez PDV-a).

Oni su poput SDP-ove županice naveli što automobili moraju imati. Pa između ostalog traže da branici budu u boji vozila, svjetla za čitanje natrag i odozada, brisače s intervalnim uključivanjem, halogena glavna svjetla i pokazivače smjera pod zajedničkim staklom….

Vlada odustala od ukidanja županija!

Ministar Grčić je jučer zabrinutim županima kazao kako nova regionalna podjela ne dovodi u pitanje postojanje županija, koje će ostati u dosadašnjem obliku: “Ovo ni na koji način ne dovodi u pitanje opstojnost trenutnih administrativnih jedinica koje se zovu županije. I NUTS-2 regije i nova planska područja su zapravo na neki način neadministrativne jedinice koje služe prvenstveno u planske svrhe i u velikoj mjeri u svrhu povlačenja EU fondova”, pojasnio je Grčić koji očito nema ništa protiv da se milijunske cifre u krizi troše na automobile s kožnim upravljačima. (Foto: smz.hr, Narodne novine, Index.hr)

Optimized by Optimole