‘Pobijedilo je čovjekoljublje, zagreboljublje i domoljublje’

milan bandic 3

Za pobjednika izbora, starog i novog gradonačelnika, Milana Bandića nema predaha, jer on odmah sutra, od 7.30 nastavlja sa svojim uobičajnim gradonačelničkim dužnostima

– Kad u Hrvatskoj budemo svi radili bit će nam bolje, ali još više kad će biti ljudi koji će donositi i provoditi odluke. Zahvaljujem mojim dragim sugrađanima. Suparnike pozivam na konstruktivnu suradnju već od sutra. Pod šatorom pobjednika mora biti mjesta i za one koji misle drugačije. Hvala dragom Bogu i mojoj majci što su mi dali da sve ovo izdržim. Ovo je potvrda 13 godina rada, odricanaj, sebedarja i služenja bez zaostataka. Bez obzira kako oni to govorili o tome, fućka mi se zato. Znate što je pobjedilo na ovim izborima, čovjekoljublje, zagreboljublje i domoljublje, ali trijumfirala je prije svega sinergija okupljanja, rada, zajedništva, time, struke i kompetencije. Sutra je novi dan. Trkači vidimo se ujutro u 5.45, a od 7.30 ponovno počinjeno raditi 365 dana u godini – rekao je u svom pobjedničkom govoru zadovoljni Milan Bandić.

Na početku svog govora pročitao je pismo desetogodišnjeg dječaka i njihovu zajedničku fotografiju iz 2009. godine sa Bundeka.

– Ja sam poseban, ali tako normalan da ću obraćanje započeti pismo koje mi je prekjučer dao jedan mali dečko. Zbog ovoga vrijedi raditi – započeo je tim riječima pobjednički govor.

U Bandićevu stožeru presretni su s rezultatima. Rezultati su dočekani aplauzom. Na jednom biračkom mjestu u Španskom dobio je 366 glasova a njegov protukandidat Ostojić 160, na Trešnjevci vodi 185 naprama 135, dok je najuvjerljiviji u Sesvetskom Kraljevcu u kojemu je osvojio 606 glasova a Ostojić samo 102.

– Mi očekujemo više, očekujemo 65 posto. Čestitke Zagrepčanima jer su pokazali veliku demokratsku razinu i što su izašli na izbore. Ostvarili smo nešto što smo očekivali. Naravno da smo radosni s obzirom na rezultate, ali sve što smo očekivali – rekao je prije objave rezultata izbora Ivica Lovrić, gradski pročelnik za školstvo.

Što se tiče Ostojića, Lovrić je rekao kako vjeruje da će Ostojić uspjeti ostati dostojanstven.

Milan Bandić na Bundek je došao iz Krapinskih toplica, gdje mu se nalazi majka. Prve izborne rezultate dočekao je s majkom, a fotografije je objavio na svom Facebook profilu, s komentarom “Mama je najsretnija”.

Za Milana Bandića nema predaha, jer će on odmah sutra krenuti s poslom.

– Hvala vam dragi prijatelji na čestitkama, sutra je novi radni dan, u 7.30 otvorenje radova u Bužanovoj, u 8.30 obilazak Parka Grgura Ninskog i nastavljamo jednakim tempom! Hvala Zagrepčankama i Zagrepčanima na izlasku na današnje izbore, na povjerenju koje ste mi ukazali da i dalje vodim naš voljeni Zagreb, da i dalje uzajedno razvijamo europsku metropolu – napisao je Bandić na Facebooku. (Foto: Jurica Galoić/PIXSELL, VLM/Vecernji.hr)