Skip to content

‘Ova koalicija i drugarska družina uvela nas je u tjeskobna vremena’

Nakon što je guverner Narodne banke jasno upozorio vladajuće da je Hrvatska na sudbonosnom raskrižju, očekivano, kritikama se pridružila i oporba. No, zanimljivo prema Karamarku bivša HDZ-ova vlast tome nije doprinjela, a ‘drugarska družina’, kako je nazvao Vladu Kukuriku koalicije, tvrdi, nema rješenja. I dok kritike guvernera na Markovu trgu prihvaćaju, onima iz HDZ-a se podsmjehuju
Prije pjesme predsjednik Ivo Josipović ipak je čuo kritiku guvernera Narodne banke na račun Vladine politike. No, na njihovoj je strani. "Izlazak iz krize nije stvar jednog poteza niti jednog mjeseca, to je dugotrajan, naporan proces u kojem naravno Vlada ima glavnu ulogu", rekao je Josipović.
Na loš oporavak gospodarstva upozorava šef oporbe. Kritike guvernera su objektivne, ali sa sadašnjim stanjem gospodarstva, kaže Karamarko, politika bivše vlade nema veze.
"Dolaze možda malo i prekasno kao znak upozorenja, mislim da su dobrodošle od strane Narodne banke i guvernera. Ne bih se složio da treba na taj način formulirati situaciju da je bivša vlada dovela zemlju u ovu situaciju u kojoj se nalazi", izjavio je Tomislav Karamarko.
No, zbog politike vladajuće koalicije, kaže Karamarko, situacija je puno gora od guvernerovih opaski. Na izbornoj skupštini HDZ-ove Zajednice žena nije krio što misli o Vladi: "Ovog tjeskobnog vremena u koje nas je uvela ili još bolje zavela ova izgubljena Kukuriku koalicija, koalicija i drugarska družina."
Iako nove napade šefa oporbe ministrica Pusić nije htjela komentirati, guvernerove kritike očito su ozbiljno shvaćene, ali priznaju se samo njemu. "O ekonomskim temama i financijskim sigurno ćemo razgovarati s ljudima koji o tome nešto znaju i autoriteti su kao što je to guverner Narodne banke", rekla je Pusić.
A ovakve kritike glavnoj su stranci oporbe mig koji koristi za pridobivanje koalicijskih partnera.
Očito je da se ekonomska politika na život građana ne odražava najbolje pa pronalazak strategije za uzlet gospodarstva postaje presudno svim strankama u utrci za vlašću.