Skip to content

Osor: 35. glazbene večeri

Grad Osor je po 35. put domaćin festivala klasične glazbe Osorske glazbene večeri. Od 16. srpnja do 22. kolovoza održat će se 18 koncerata. Jedna od posebnosti ovogodišnjeg festivala je što će na njemu gostovati i mladi hrvatski glazbenici koji će glazbu izvoditi u napuštenim Osorskim crkvicama čime organizatori ujedno žele pridonijeti afirmaciji i zaštiti kulturne baštine.

Prema riječima umjetničkog ravnatelja Berislava Šipuša, u Osoru će nastupiti preko 250 izvođača, među kojima su Monika Leskovar, Tonči Bilić, Leda Parać, Ricardo Luque, Martin Draušnik, Zagrebački puhački ansambl, Kvartet Porin, Ansambl Cantus Classic i mnogi drugi. Festival će svečano otvoriti predsjednik prof. dr. sc. Ivo Josipović koji je ujedno i visoki pokrovitelj ove manifestacije

Među brojnim ljetnim festivalima koji se događaju u priobalju, ovaj osorski je izniman po svome energičnom promicanju ozbiljnih glazbenih djela domaćih autora – dosad je više od 300 skladbi baš u Osoru doživjelo svoju praizvedbu, a festival su pratili simpoziji i zbornici. Utemeljitelj ove manifestacije Daniel Marušić, najzaslužniji je za status grada kulture i glazbe kojim se Osor danas diči.

www.osorskeveceri.org

Akademija-Art.hr
15.07.2010.