Odvezla djecu u školu i nestala. Pojavila se nakon 11 godina

Brenda Heist

Amerikanka Brenda Heist prije 11 godina odvezla je djecu u školu i tada joj se izgubio svaki trag. Prošlog tjedna ta je 54-godišnja žena pronađena živa na ulicama Floride u kojoj je živjela kao beskućnica, javlja Huffington Post

Da je Brenda pronađena u Key Largu, potvrdila je i policija iz pennsylvanijskog Litzitsa, grada u kojem je knjigovotkinja Brenda živjela sa suprugom i dvoje djece, 12-godišnjom kćeri i osmogodišnjim sinom. Njena obitelj šokirana je spoznajom da je Brenda sve te godine bila živa te da ih je svojevoljno napustila. Bivši suprug Lee Heist zatražio je prije tri godine od vlasti da je se proglasi mrtvom, a sada je i više nego ogorčen.

– Emocije su mi bile pomiješane. Neka se djeca nisu željela igrati s mojom jer su njihovi roditelji svih ovih godina mislili da sam ja odgovoran za Brendin nestanak. Ne želim s njom stupiti u kontakt, no ako se izliječi i poželi vidjeti djecu, neću im stajati na putu – kazao je razočarani bivši suprug koji se 2009. ponovo oženio.

Policijski inspektor John Schofield posvjedočio je da je Brendi danas žao te da se osjeća posramljeno. U vrijeme kada je nestala bila je u procesu razvoda od supruga. Aplicirala je molbu za socijalnu pomoć, no ona joj je odbijena. Nakon što je odvela djecu u školu, sjela je na klupu u parku. Tad su joj pristupili beskućnici koji su išli na Floridu. Pozvali su je da im se pridruži i ona je to učinila.

Iako se još nije javila djeci i bivšem mužu, kontaktirala je majku i brata koji su joj pružili utočište i pomažu joj da ponovno izgradi život. Kaže da bi rado vidjela djecu, no svjesna je da je odluka o uspostavljanju kontakta na njima. (Foto: 8 WGAL, Izvor: Vecernji.hr)