Occupy Croatia organizira prosvjed: Vlada nas tjera u sigurnu propast!

Occupy Croatia poziva građane da se u svim gradovima 1. veljače u 17 sati okupe na glavnim trgovima i pridruže prosvjedima protiv donošenja Zakona o strateškim investicijskim projektima
 
Iza tih se zakona, stoji u priopćenju Occupy Croatia, krije rasprodaja svih resursa, kulturnih dobara, voda, nacionalnih parkova, šuma, otoka, cesta i obale.  
"Vlada nas uvjerava da nas ne treba biti strah ”strateških” projekata i rasprodaje javnih dobara, kao ni ugrožavanja šuma i izvora pitke vode. Naša je dužnost i da tražimo zaustavljanje privatizacije unosnih državnih firmi koje pune ili mogu puniti državni budžet: država koja uništava vlastite izvore prihoda, protiv volje građana – nema nikakvu perspektivu – nego nas sve tjera u sigurnu propast", kažu u Occupy Croatia. 

Osvrnuli su se i na kredit Svjetske banke rekavši da od toga Hrvatska nema nikakvu korist već samo štetu te da će kredit na kraju past na leđa građana.

Pozivajući se na druge države u kojima se provodila privatizacija, smatraju da time dolazi do bržeg osiromašenja stanovništva te porasta cijena. Nazivaju to ekonomskim genocidom
Smatraju da Hrvatska treba suvisle strategije koje će napraviti stručnjaci sa područja ekonomije, ekologije, energetike, turizma i ostalih područja. Te bi strategije, pišu iz Occupy Croatia, trebale biti značajne za sve stanovnike,a ne samo interesne skupine koje bi to iskoristile za osobni interes.
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Izvor: Hina