Novi fašistički ispad bosanskog redatelja Olivera Frljića: ‘Vjeronauk u školama izvor je šovinizma u Hrvatskoj’

oliver frljic

Bosanski redatelj Oliver Frljić nedavno je potjeran iz Poljske, točnije, Krakova, naravno, posve opravdano, naime, Poljska je velika zemlja u odnosu na Hrvatsku, no, Poljska je država koja pamti dva najveća zla dvadesetog stoljeća, komunizam i fašizam. Stradala je od obje ideologije gotovo podjednako, bosanski redatelj je zaboravio na tu činjenicu te mu se Poljaci, Dežulovićevim rječnikom rečeno, nisu dali zaje*avati, pokazali su mu izlaznu kartu te su na taj način osramotili čovjeka koji je svojim fašističkim svinjarijama osramotio sam sebe i profesiju koju predstavlja.Ipak, ponajprije sebe piše Tinolovka-news.

Nažalost, Hrvatska još uvijek tolerira, donekle i subvencionira, novokomponirane fašiste koji svakim svojim postupkom, svakom riječi, šire netoleranciju prema neistomišljenicima. Na meti bosanskog redatelja uglavnom su vjernici i Katolička crkva, kao i naši roditelji, dakle, hrvatski branitelji. Nakon što je sje*ao odnos s vlastitim roditeljima nesuđeni životni partner HTV-ove starlete Danijele Trbović okomio se, vjerojatno iz patološke ljubomore, na one branitelje, barem one koji su preživjeli pakao velikosrpske agresije dok je gazda Jutarnjeg lista žderao po elitnim zagrebačkim hotelima, kojih se roditelji nisu i nikad neće odreći.

U intervjuu za Jutarnji list, ratne kukavice i legalnog ratnog profitera, ozloglašenog dužnika, Ninoslava Pavića, nedugo nakon što se vratio iz Poljske redatelj koji širi netoleranciju i mržnju Hrvatskom, u koju je pobjegao iz Bosne i Hercegovine nakon čega ga se i vlastita obitelj odrekla, je doslovno rekao kako je vjeronauk u školama zapravo izvor šovinizma u Hrvatskoj, što je, ponovimo, još jedan fašistički ispad čovjeka koji je zaslužio prezir i vlastitih roditelja. Njegova predstava ‘Nebožanska komedija’ zabranjena je u Krakovu iz već spomenutih razloga, govor mržnje očito se tolerira samo u Hrvatskoj. Oliver Frljić rekao je također da živimo u zemlji ( iz svoje zemlje je pobjegao ) u kojoj je ozakonjen jedan oblik fašizma, pritom je nesvršeni redatelj mislio na nedavno proveden referendum o braku. Dakako da je ovom izjavom bosanski klevetnik uvrijedio dvije trećine hrvatskih građana, međutim, daleko od toga da bi to bilo ono što bi nas trebalo plašiti, opasniji od takvih uvreda je sve razulareniji fašizam Olivera Frljića.

Kako zaustaviti govor mržnje i ludilo mračne Hrvatske, koja zapravo i nije Hrvatska, ali je vrlo opasna budući da su institucije nemoćne?

Ovo što radi, uz pomoć neki medija koji su ne tako davno doživjeli svoj moralni slom, bosanski redatelj generator je nove mržnje, novog oblika zla u Hrvatskoj, ta mržnja i to zlo, više nije suptilna kao nekoć, danas se ne skriva, danas ima medijski prostor na kojem i pomoću kojeg poput karcinoma djeluje, razara. Poljaci su rekli DOSTA, kad će to učiniti Hrvati? Poljska je, podsjetimo, prije Hrvatske ušla u Europsku uniju. Bili su spremni za EU još je Ninoslav Pavić bio u pritvoru. (Foto: Pixsell, Tinolovka-news)