Njemački Vogue slavi prirodnu ljepotu i zdravlje – uz cigaretu?!


 

Vogueove lipanjske naslovnice posvećene su zdravlju, no njemački Vogue otišao je korak dalje i predstavio snažne žene bez šminke

 
Samo nismo sigurni što radi cigareta u ruci glumice
 
U sklopu "Zdrave inicijative" koju je pokrenulo 19 Vogueovih urednika kako bi promicali zdraviji imidž i pristup tijelu u modnoj industriji, Vogueove lipanjske naslovnice posvećene su zdravlju i zdravijem izgledu tijela.
Tako je američki Vogue zablistao u olimpijskom izdanju sa sportašima, francuski promiče zdravlje uz pomoć Gisele Bundchen, a njemački Vogue napravio je nešto malo drukčije.
Dok na naslovnici Caroline Murphy pokazuje zdravo tijelo u badiću, Peter Lindbergh snimio je crno-bijeli editorijal "Gola istina", a pozirale su mu snažne i moćne žene poput manekenki Toni Garrn, Nadje Auermann, Julije Stegner i Luce Gadjus, glumice Nine Hoss i fotografkinje Donate Wenders – bez šminke, Photoshopa, a ponekad i bez odjeće.
Lindberghovi portreti jakih žena bez sumnje su prekrasni te otkrivaju i slave prirodnu ljepotu kojoj nisu potrebni retuširanje i jaka šminka. Jedino nismo sigurni kako se u ovu zdravu inicijativu uklapa cigareta s kojom pozira glumica Nina Hoss. Nadamo se samo da je riječ o "modnom dodatku".

Nina Hoss (Foto: Vogue Germany)
Akademija-Art