Skip to content

Nema krize na Hreliću


Lijepi dan nakon kiše okupio je preko 40.000 posjetitelja na Sajmu automobila i na tzv. Hreliću. Nije ni čudo ovo je jedino mjesto u Zagrebu na kojem i 10 kuna može biti kapital

Pogledajte još fotografija!

Za 1o kuna može se kupiti nova T-majica, nove dioptrijske očale, dva do tri odjevna predmeta (košulje, majice, veste), hlaće, razni alati, 5 tanjura, 10 kvalitetnih rosfraj noževa, 2 do 10 knjiga i još puno toga kao što su porculanski i kristalni predmeti. Jasno tu ima i tepiha, mobitela i zapravo je pitanje čega nema. S druge strane je zaista velika ponuda motornih vozila i sve to uz izvrsnu ugostiteljsku ponudu.
 

Inače ove godine Sajam automobila obilježava 40 godina djelovanja i najveći je takav sajam u Europi. Iako se ovaj sajam ne nalazi u turističkim vodičima, mnogi turisti su ga pronašli, pogotovu posjetitelji iz Mađarske, Austrije, Njemačke, Slovenije i Italije, ali naleti poneki Japanac, Skandinavac, Rus, Španjola ili Amerikanac, jer mogu naći puno zanimljivih sitnica. Posebna su kategorija studenti i znanstvenici koji ovdje znaju pronaći rijetke knjige i razne vrijedne dokumente.

Osim prodavača iz Hrvatske, također ih ima iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Poljske i sve manje iz Češke. Ako još dodamo da na sajmu djeluje i galerija Zlatni konj, tada se nije čuditi ovako velikoj popularnosti istoga.

Hanibal Salvaro
zlatnikonj@hi.t-com.hr

Akademija-Art.hr
01.08.2010.

Optimized by Optimole