Najpoznatija ljubavnica našeg vremena, Monica Lewinsky najavljuje objavljivanje knjige

Monica Lewinsky vraća se na javnu scenu najavom objavljivanja knjige u kojoj će napisati punu istinu o svojoj vezi s američkim predsjednikom Billom Clintonom

 
Prijatelji 39-godišnje Monice tvrde da je ogorčena jer Clinton nije platio dovoljno veliku cijenu nepromišljenog upuštanja u avanturu s mladom djelatnicom u Bijeloj kući, a ona i dalje živi sama, nema partnera, djece, a navodno je bila i zatrudnjela u vezi s izvjesnim Thomasom iz Pentagona, kako je opisala u ranije objavljenoj biografiji autora Andrewa Mortona.
– Monica je morala napraviti abortus, izgubila je dijete, ta praznina u njezinu životu nikad nije popunjena – ispričala je njezina prijateljica.

Zbog činjenice da je planetarno postala poznata kao ljubavnica američkog predsjednika, koji je zbog nje zamalo izgubio i predsjedničku poziciju, Monica nije mogla izgraditi vlastitu karijeru, izbjegavali su je u političkim krugovima, nitko se u Washingtonu nije želio družiti sa ženom koja je bila u seksualnoj aferi s najmoćnijim čovjekom svijeta.

 
Mlada i naivna
Imala je samo 22 godine kad je počela njena ljubav s Clintonom, umišljala je da i on osjeća isto za nju pa je naivno vjerovala da ima nade za njihovu vezu i da će Bill ostaviti Hillary. U stvarnosti, ne samo da se Clinton nije razveo od Hillary nego su jači nego ikad zajednički radili na njenoj političkoj karijeri. Gospođa Clinton bila je predsjednička kandidatkinja, a potom postala i moćna državna tajnica. Bivši predsjednik uspješno vodi humanitarnu i političku Zakladu “Clintonova inicijativa”, ima kuće u skupim dijelovima Amerike, putuju svijetom i na bankovnim su računima Clintonovi naslagali milijune dolara. Kod Monice je sve suprotno, a priznala je da želi od knjige i dobro zaraditi kako bi namaknula novac za mirniji život. Kad nije mogla dobiti adekvatan posao u Americi, Monica se 2005. preselila u Englesku, završila magisterij i radila kao novinarka za Channel Five News.
– Monica bi mogla napisati i koliko joj je puta Bill pričao o svojoj neutaživoj želji za seksom utroje, o orgijama i korištenju raznih seksualnih pomagala – navela je njezina prijateljica. Tijekom sudskog svjedočenja protiv Clintona 1998. imunitet koji je imala zbog rada u Bijeloj kući sprečavao ju je da iznosi intimne detalje o njihovoj aferi. No, taj je veto istekao 2001., a kada je Bill tri godine poslije objavio svoju autobiografiju, Monica se osjetila izdanom još jednom, i to ju je emocionalno snažno potaknulo da osmisli osvetu. A knjiga sa sočnim pikanterijama iz njihova seksualnog odnosa mogla bi najviše naškoditi moćnoj obitelji Clinton, zaključuje Monica.
 
Borba izdavača
Američki izdavači bore se za prava na knjigu, za koju bi Lewinsky mogla dobiti i do 12 milijuna dolara. Monicu prijatelji upozoravaju da bi knjiga mogla naškoditi zdravlju bivšeg predsjednika, koji je prošao nekoliko operacija srca. Monica je puno puta pokušavala ostaviti sve iza sebe, zaboraviti na pogrešku iz mladosti, ali afera s Clintonom još je proganja. U knjizi bi trebala biti objavljena i njezina intimna pisma Clintonu, koja dosad još nisu bila dostupna javnosti. U njima opisuje svoju ljubav prema Clintonu i vjerovanje da ga ona može usrećiti puno više nego supruga Hillary – koju je Bill pred Lewinsky zvao “hladnom ribom”. Clinton se navodno isto s Lewinsky šalio o svom nepostojećem bračnom seksualnom životu i čak joj rekao da misli kako on nije jedini koji traži ljubav izvan svog braka.
– Godinama je pokušavala zaštititi Billa zbog neobjašnjivog osjećaja odanosti. Ali ljubav je zauvijek prošla, više ne osjeća ni lojalnost ni strah i njezini memoari bit će Clintonova najgora noćna mora – tvrde njeni prijatelji. Sve to su razlozi zbog kojih je Monica Lewinsky odlučila pokušati zaraditi na skandalu koji ju je stajao karijere i normalnog života.

Foto: Fashcraze.blogspot.com
Izvor: VLM