Na otvorenju: Plemićka mladež

Muzej „Matija Skurjeni“, Aleja Đure Jelačića 8, Zaprešić
Hrvatska udruga art minijaturista „Julije Klović“

Naiva u minijaturi
od 27. 01. (u 20.00 sati) do 26. 02. 2012.

Pogledajte fotografije s otvorenja izložbe autora Rajka Polića!
Pogledajte fotografije nastale tijekom postavljanja izložbe autora Rajka Polića!
Izlaže 14 članova sekcije naivaca Hrvatske udruge minijaturista „Julije Ković“: Franjo Vesel, Vladimir Ivančan, Biserka Zlatar, Kamilo Vujčić, Milan Generalić, Stjepan Ivanec, Zlatko Kolarek, Ljerka Tropšek, Zvonko Sigetić, Dražen Tetec, Martin Đukin, Željko Kolarek, Stjepan Đukin i Marija Topolšek.

Slike su originali na staklu (s potpisima) veličine 29x42mm, a okvir je odliven u metalu kao replika stilskoga original, a svaka je slikica na svome štafelaju pa je prilagođena za prodaju u suvenirnicama.


Mario Lenković, Ante Karačić

– Udruga ima 30 članova i sekcije drugih umjetničkih tehnika, pa ćemo se i dalje otkrivati javnosti, kaže predsjednik Udruge Ante Karačić u čijoj su kiparskoj radionici izrađeni okviri. Htjeli smo se na noviji i primjereni način približiti ljubiteljima umjetnosti. Kupci za mali novac kupe malu sliku, ali ne i umanjeni umjetnički doživaljaj jer su djela tako minuciozno rađena, da ih se može gotovo istraživački promatrati – pa i povećalom. I u umjetničkim tehnikama i nastupima moramo konkurirati svjetskoj bogatoj ponudi, a ovo je jedan od načina. Tako smo pred ulazom u svjetsku zajednicu minijaturista i očekujemo nastup na kongresu u Moskvi.

Otvorenje je povodom Noći muzeja.


Noć muzeja svojim nastupom obogatila je „Plemićka mladež“

Tekst i slike: Rajko Polić

Akademija-Art.hr