Na Rabu drugi saziv Likovne kolonije Paradiso ove godine

Grad Rab već trinaestu godinu obogaćuje svoju kulturno-umjetničku ponudu vrijednim  pothvatom – Likovnom kolonijom Paradiso

U terminu od 22.06. do 28.06. održava se na Rabu drugi saziv Likovne kolonije Paradiso
Podsjećamo Vas stoga na ovaj zanimljiv i kulturno vrijedan likovni događaj koji okuplja umjetnike iz cijeloga svijeta, ove godine iz čak dvanaest zemalja.
.
Pogledajte galeriju fotografija!

Od 2000. godine ona se, noseći u sebi i izlagačku djelatnost, upriličujući po tri izložbe godišnje, upisuje u bogatu umjetničku baštinu Hrvatske, ali i Europe. Ideja se u ovih dvanaest godina razvila u okupljanje međunarodnog karaktera, u likovnu koloniju koja je do sada okupila više od  dvjesto pedeset likovnih stvaralaca iz dvadeset i sedam zemalja. U nju, evo već trinaestu godinu hodočaste vodeći hrvatski i inozemni umjetnici. Upravo zbog toga, zbog selektivnosti i nastojanja da okupi i predstavi najbolje iz hrvatske i europske recentne umjetnosti Kolonija je jedinstvena na ovim prostorima.

U želji da se i dalje predstavlja kao važna umjetnička manifestacija i ove godine dovodi hrvatske i inozemne umjetnike koji će u bogatstvu različitih vizualnih identiteta rezimirati likovnu situaciju i stvoriti zanimljivu i vrijednu umjetničku produkciju. Tako će nakon ovogodišnjeg prvog, svibanjskog saziva i međunarodne suradnje Hrvatske i Slovačke (10.06. – 17.06.) kojom se predstavilo osmero umjetnika koje je okupio slovački povjesničar umjetnosti i kritičar dr. Luboslav Moza,  22. 06. počinje drugi ovogodišnji saziv kolonije, s otvorenjem izložbe 27. 06. u galeriji Makek-Paradiso, na kojem učestvuje deset umjetnika: Nataša Milovanćev iz Makedonije, Inna Romanova iz Rusije, Admira Bradarić, Džeko Hodžić iz B i H,  Shyqri Gjurkaj iz Švedske, te Hrvoje Dumančić, Marina Stoponja, Smiljana Šafarić, Nikolina Ivezić i Stipan Tadić iz Hrvatske. U mjesecu rujnu, u razdoblju od 07. – 13. rapsku likovnu manifestaciju pohoditi će  Klaus Kilisch, Georg Ozory i Sabine Herrmann iz Njemačke, Tjaša Iris iz Slovenije, Pirjo Heino i Katri Heino Malkamaki iz Finske, Rinat Minnebaev i Aerat Teregulov iz Rusije, japanski umjetnik Makoto iz Italije i Stjepan Šandrk, Martina Grlić, Marina Fernežir,  i Zlatko Kauzlarić Atač iz Hrvatske.

Četiri likovna susreta i četiri nezaboravne izložbe!

Sanda Stanaćev Bajzek, voditeljica kolonije

Akademija-Art