Skip to content

Mladi španjolski umjetnici: Here and Now

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma bb, Zagreb

Izložba mladih španjolskih umjetnika
Here and Now
Od 16. 09. (u 19.00 sati) do 30. 09. 2010.

Izložba pod nazivom „Here and Now“ nastala je kao rezultat različitih gledišta okupljenih oko NOPHOTO kolektiva – kolektiva 14 mladih španjolskih umjetnica i umjetnika: Jonas Bel, Matias Costa, Inaki Domingo, Paco Gomez, Jorquera, Carlos Lujan, Juan Millas / Eduardo Nave, Tanit Plana, Eva Sala, Juan Santos, Carlos Sanva, Marta Soul, Juan Valbuena.

Umjetnici su istraživali nove i tradicionalne teme kroz svoj rad, analizirajući način na koji se španjolska kultura oblikovala i definirala posljednjih godina. Teme kojima su okupirani obuhvaćaju sve najaktualnije probleme španjolskog društva danas kao što su ilegalna imigracija, terorizam i borba protiv suše do kulturalnih utjecaja kao što je religija, turizam i sveprisutno pitanje tko je za a tko protiv španjolske "nacionalne fieste" – koride.

NOPHOTO Collective obuhvaća jednu od najaktivnijih grupa na suvremenoj fotografskoj sceni, nagrađena prestižnom Revelacion Award 2006. od Photo Espagna nacionalnog festivala za fotografiju i vizualne umjetnosti.

Here and Now je novi projekt nastao tijekom tekuće suradnje između Španjolske agencije za međunarodni razvojnu suradnju (AECID) i instituta Cervantes, koji je usmjeren na promociju španjolske kulture u inozemstvu. Izložba se ističe kvalitetom radova, svježinom i inovacijom, stvorenom od mlade ali iznimno prepoznate grupe španjolskih autorica i autora.

Akademija-Art.hr
15.09.2010.

 

 
Optimized by Optimole