Ministarstvo gospodarstva tuži Bandića zbog gradnje fontana

Tek što je potekla voda Bandićevim fontanama, evo i tužbe Ministarstva gospodarstva. Tužilo je i Grad Zagreb i gradonačelnika zbog nezakonite gradnje. Na dušu im se stavlja neprovođenje postupka javne nabave
 
Ministarstvo je ustvrdilo da je Grad Zagreb u svibnju 2012., dakle nakon provedenog postupka javne nabave i sklopljenog ugovora o izgradnji, ishodio izmjene i dopune glavnog projekta kojim se mijenja tehničko rješenje same izgradnje, kaže Teja Kolar, pomoćnica ministra gospodarstva za javnu nabavu.
 
Drugim riječima, mijenjao se projekt, a nije raspisan novi natječaj. Jer tada bi se možda pokazalo da bi nove radove povoljnije izveo drugi ponuđač. A ne tvrtka Mešić za koju se nagađalo da joj Bandić pogoduje.
 
Gradonačenik Bandić nije želio ništa komentirati. Kaže da je sve u vezi fontana čisto kao suza i da zato mirno spava. Najvažnije je da rade, a za nekoliko mjeseci trebale bi proraditi još tri.
 
Ključni problem je da se tu dogodila manipulacija, malverzacija s raspolaganjem sredstvima koja Gradska skupština nije odobrila za prethodnu godinu, a potrošila su se, smatra predsjednik udruge Pravo na grad Teodor Celakoski.
 
Bude li presuda u korist Ministarstva, Zagrebu prijeti kazna od 50 tisuća do milijun kuna. A Bandića bi simbol europske Hrvatske ili možda ipak vlastita lika i djela mogao stajati i do 100.000 kuna. 
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Izvor: HRT