Skip to content

Medijateka Francuskog instituta: Vuković

Medijateka Francuskog instituta, Preradovićeva 5, Zagreb
Davor Vuković
Od 23. 09. do 14. 10. 2010.

Pogledajte galeriju radova!

Umjetničke aktivnosti Davora Vukovića u kriznoj 2010. godini nastavljaju se punim intenzitetom nakon predstavljanja svoje prve monografije u muzeju Mimara u Zagrebu i dvije izložbe ovoga ljeta u New Yorku, te radnog godišnjeg odmora na otoku Ižu kojeg je proveo tijekom trajanja izložbe u zadarskom Arsenalu.

Tijekom boravka na otoku Ižu direktorica uglednog nakladnika Nova diplomacija  mr.prof. Daniela Dumass, oduševljena viđenim slikama na izložbi u Zadru, a još ugodnije iznenađena Vukovićevom nadahnutom poezijom, pozvala ga je da bude gost u narednom broju dvomjesečnog časopisa za diplomatska predstavništva u zemlji i svijetu, što je ovom poznatom hrvatskom umjetniku jedno od najvećih priznanja u posljednje vrijeme.


Također, nakon povratka u Zaprešić, Vuković je po drugi put dobio poziv od Francuskog instituta u Zagrebu. Ovoga puta kako bi izložio svoje radove u Medijateci instituta u Preradovićevoj 5 .Naime, prvi put Vuković je bio pozvan na Festival Europskih kultura, koji se 1999. godine održavao u gradu Tarareu pored Lyona u Francuskoj. U sklopu turneje zbora Minstral, koju je organizirao Francuski institut iz Zagreba, Vuković je samostalno izlagao u Centru Malraux.


Ovoga puta, izabrano je dvadeset radova akrila na platnu u formatu od 30×50 cm do 120×150 cm., koji će biti izloženi u izlogu medijateke. Kako se radi o prostoru sa slikama u izlogu, u kojem se kontinuirano odvijaju izložbe vrsnih likovnih umjetnika, a nalazi se u najstrožem centru grada Zagreba, osnovni motiv Vukovićevog izlaganja je da svoju ovogodišnju inspiraciju podijeli sa što većim brojem ljudi, običnih prolaznika i zaljubljenika u likovnu umjetnost.

Naime, gotovo polovina slika s izložbe nastala je ove, 2010. godine, a nekoliko radova upravo ovoga ljeta na Malome Ižu, pa će zagrebačka publika imati priliku vidjeti ih po prvi put.

Vjerujemo da je to dobar razlog da posjetite ovu recentnu Vukovićevu izložbu u Medijateci Francuskog instituta, Preradovićeva 5, Zagreb, od 23.09. – 14.10.2010. i zajedno s njime uživate u njegovom radu.


Akademija-Art.hr
21.09.2010.