Markić: Zajednica muškarca i žene najbolja je za odgoj djeteta

nu2 markic

nu2 markic

Gošća emisije Nedjeljom u dva bila je predstavnica građanske inicijative U ime obitelji Željka Markić

Markić ne smatra da bi homoseksualni parovi trebali imati pravo na posvajanje djece jer to nije u interesu djece. Istaknula je da tu činjenicu potvrđuju i relevantna istraživanja. Zajednica muškarca i žene po njoj je najbolja za odgajanje djeteta. Osudila je kritike upućene Blanki Vlašić nakon što je potpisala peticije U ime obitelji.

Markić inzistira na referendumu na kojem će se građani Hrvatske izjasniti o tome da brak čine muškarac i žena. Nada se da će referendum biti raspisan i da će na njega izaći puno ljudi te izraziti mišljenje da brak čine muškarac i žena.

Na pitanje kako bi reagirala da je netko od njezine djece homoseksualne orijentacije Markić je rekla da je to nešto što sigurno svaki roditelj promišlja, o nizu situacija koje su opasne za njegovo dijete. Homoseksualni stil života donosi jako puno opasnosti po svim statistikama. Bijelci homoseksualci imaju 60 puta veću vjerojatnost da će umrijeti od AIDS-a nego heteroseksualci. Kako je AIDS smrtonosna bolest imaju puno veću stopu depresije, puno veću stopu nezadovoljstva svojim životom. Prema tome taj stil života je puno opasniji i manje zadovoljavajući, po parametrima koje sam spomenula, nego neki drugi. Pitali ste me za moje dijete. Ja bih ga sigurno nastavila voljeti kao što ga volim danas – potpunom bezuvjetnom ljubavlju. I dalje bih nastavila misliti i rekla bih da je brak zajednica žene i muškarca. Rekla bih mu sine volim te najviše na svijetu, ali ne mogu ti lagati. To što ti imaš, ako si si odabrao partnera, to nije brak, rekla je Markić.

Govorila je o tome kako je jedna građanska inicijativa uspjela skupiti 700.000 potpisa za promjenu Ustava i što će se dogoditi ako vlast pokuša spriječiti raspisivanje referenduma.

Osim toga u emisiji je bilo riječi i o ponovnom pokušaju uvođenja zdravstvenog odgoja u osnovne škole. (HRT)