Skip to content

Mamić: Medijska mafija je toliko jaka da je prodrijela na javnu televiziju

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić danas je ustvrdio da je "medijska mafija" u Hrvatskoj toliko jaka da uspijeva prodrijeti na javnu televiziju

"Jučerašnja emisija na HTV-u u kojoj su bili gosti ljudi koji nemaju nikakve kompetencije govoriti o našem nogometu djelo je medijske mafije, koja sad se vidi, ima takvu snagu da organizira jednu takvu emisiju na javnoj televiziji. Tvrdim da je to organizirano i plaćeno. Istina je da smo bili pozvani u emisiju, ali kad smo doznali temu i naslov, odbili smo sudjelovati", rekao je na konferenciji za novinare Zdravko Mamić, koji je u HTV-oj emisiji "Nulta točka" apostrofiran kao najveći problem u hrvatskom nogometu.
"Pa tko to može povjerovati da sam ja toliko moćan da mogu manipulirati sa svim ljudima u Izvršnom odboru Dinama i skupštini Hrvatskog nogometnog saveza, te da mogu kupiti skoro sve novinare. Istina je da je za većinu dobrih stvari u našem nogometu zaslužan Dinamo i ja kao prvi čovjek kluba. U srijedu nas očekuje utakmica reprezentacije i selekcije Prve HNL, a na tom susretu vidjet ćemo više od 20 igrača koji su igrali i još igraju za Dinamo. Nisu oni tamo zbog mog utjecaja, već zbog kvalitetnog rada u Dinamu", dodao je Mamić.
On se osrvnuo i na najvećeg rivala, splitski Hajduk, kazavši kako se sadašnje vodstvo Hajduka zadovoljilo time da klub održava na životu, te da sa proračunom od dva milijuna eura nikad neće biti prvaci Hrvatske i da neće igrati u Europi.
"I to se hvali, a to što Dinamo igra u Ligi prvaka ne znači ništa. Dinamo je ove sezone odigrao deset utakmica u Ligi prvaka, pet ih je dobio, jednu remizirao i četiri izgubio. Liga prvaka nije samo natjecanje po skupinama, već se računa i put do nje", istaknuo je izvršni predsjednik Dinama.
Na kraju osvrnuo i na zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te najpoznatijeg hrvatskog trenera Ćiru Blaževića, koji je bio jedan od gostiju u emisiji "Nulta točka". "Bandić je počasni predsjednik Dinama, a nikada nije napravio ništa za njega. Dapače, on je postavio Ćiru Blaževića za trenera Zagreba, a Ćiro pljuje po Dinamu. Pozivam predsjednika Gradske skupštine Davora Bernardića i gradske vijećnike da se organizira javna rasprava o radu Dinama, pa neka se vidi da li su Dinamu časni ili nečasni ljudi", zaključio je Zdravko Mamić. 
Foto: PIXSELL
See also  OI Rio: Sandra Perković osvojila zlato u bacanju diska