Skip to content

Mali salon Rijeka: Dejan Kljun

HDLU Rijeka
Mali salon Rijeka, Korzo
Izložba
Dejan Kljun
nagrađeni autor na Godišnjoj izložbi HDLU Rijeka u 2009.
od 23. 12. 2010. (u 19.00 sati) do 15. 01. 2010.


Dejan Kljun je rođen 1979. godine u Rijeci. Diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnika u Zagrebu. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi. Voditelj je međunarodne radionice Art Camp Tarsa. Član je HZSU (Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika), HDLUR i HDLU (Hrvatsko društvo likovnih umjetnika).

Praslika
Tehnički opis:
Ambijentalna instalacija. Zidovi obloženi industrijskim filcom i polivinilom s preklapanjima unutar prostora. Prostornim promjenama tlocrta galerije i intervencijama u prostoru stvorena je podloga za postavljanje većeg broja crteža, slika i gvaševa koje je autor odabrao izdvajanjem iz dosadašnjeg istraživanja likovnog jezika 2000 – 2010.
Sažetak:
Stvarna slika (praslika – paraslika) ostaje u dubini.
Centar za vid je uvijek pripravan no ne može obavljati i druge radnje. Zato ne može gledati svježim i otvorenim pogledom a da ne traži  već programirane elemente.
Izjava:
Cilj mi je razlomiti prostor i transformirati ga. Ova se izložba bavi izvanprostornom percepcijom. Želja mi je djelo osloboditi od mentalnih pojmova, otkriti sposobnost čovjeka da uđe u drugi – meta prostor.
Akademski kipar Dejan Kljun dobitnik je Godišnje nagrade HDLU Rijeka na tradicionalnoj Godišnja izložba HDLU Rijeka održanoj u veljači 2010. u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti. Nagrada koja donosi pravo na samostalnu izložbu za 2009. godinu dodijeljena je, odlukom žirija u kojem su sudjelovali ravnateljica MMSU Jerica Ziherl, kustosica Muzeja grada Rijeke, Sabrina Žigo i likovni kritičar Brane Kovič, selektor, te autorom koncepcije i postava ovogodišnje izložbe.

hdlur@ri.t-com.hr

Akademija-Art.hr
21.12.2010.

 

 

Optimized by Optimole