Skip to content

Koraljka Polaček: Crteži i grafike

Na izložbi je Izloženo jedanaest radova na papiru (crteži u tušu i serigrafije) nastalih tijekom 2009. godine. Crteži koji su vezani uz vizure Cresa i Lubenica ujedno su i skice za novi ciklus creskih slika Koraljke Polaček

Koraljka Polaček je rođena je 1969. godine u Zagrebu. Godine 1991. upisala je studij Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, diplomirala je 1998. u slikarskoj klasi prof. Eugena Kokota. Članica je HDLUa Zagreb i Likuma. Od 1995. godine izlaže svoje slike na skupnim i samostalnim izložbama. Više godina predavala je likovnu kulturu u zagrebačkoj Osnovnoj školi Ljubljanica. Autorica je ilustracija „Danove slikovnice“ i bojanke, u sklopu humanitarnog projekta zagrebačke udruge Druga Prilika (2008). Ilustrirala je dvojezičnu edukativnu slikovnicu creske udruge Ruta „Tajna Masmalića“ (2009). Godine 2007. preselila je iz Zagreba u Cres gdje živi danas.

 

Koraljka Polaček bavi se prvenstveno slikarstvom, povremeno vodi likovne radionice te istražuje druge oblike likovnog izražaja poput oslikavanja kamena.
Kontakt:
koraljka.polacek@inet.hr

akademija-art.hr

Optimized by Optimole