Skip to content

Kolinda stigla u Dalmaciju: Potop u više gradova, gromovi su palili kuće i aute!

munje-zadar

U nedjelju ujutro veći dio Hrvatske zahvatila je jaka kiša. Na području zadarske županije izazvala je velike probleme. U trajektom pristaništu Preko nastao je kaos

Na zadarskom području u nedjelju nešto iza devet sati nevrijeme je poplavilo ulice čiji šahtovi nisu mogli popiti svu silinu vodene bujice, kako to u Zadru obično biva za svake malo jače kiše. Voda se zadržavala na dnu gotovo svake nizbrdice u Zadru, poplavio je podvožnajk u Biogradu kao i centar tog grada.

– Premda je kiša pljuštala samo dvadesetak minuta, i to je bilo dovoljno da potopi dio parkirališta za ukrcaj vozila u trajekte. Putnici su do automobila mogli doći gazeći kroz oborinsku vodu duboku 30-ak centimetara. Osoblje luke je pri ukrcaju dalo prednost vozačima čija su vozila zaglavila u lokvi, a to je izazvalo nezadovoljstvo onih koji su čekali više od sat i pol vremena jer su već propustili prethodni trajekt. Čini se da graditelji parkirališta ovakve pojave nisu uzeli u obzir! – rekao nam je čitatelj D. Ž. koji je poslao fotografije “plivajućih” automobila u Preku.
Gromovi zapalili kuće i aute u Ninu, Zadru, Pagu

Pucali su i gromovi pa su tako zapalili kuće u Ninu i Zadru, a vatra koja se zapalila od udara groma progutala je stvari koje su vlasnici držali u potkrovlju.

Vatru u Ninu ugasili su vatrogasci dobrovoljci iz DVD-a Pljusak i Privlaka te javne vatrogasne postrojbe iz Zadra, a vatrogasci JVP Zadar ugasili su vatru i u zadarskoj četvrti Skročini. Nitko od ukućana na sreću nije ozlijeđen te su nevrijeme pregrmili isključivo trpeći štetu.
Grom je udarom zapalio požare na kući u Košljunu na Pagu, automobil u Zemuniku te nisko raslinje u blizini kuća u Kruševu. Od groma je stradalo u stablo na Boriku u Zadru koje se zapalilo, te još jedno u Diklu koje je palo na automobil i oštetilo ga. Vatrogasci su pogasili požare i sanirali neke štete od poplava.

zadar

Grom je oštetio neke kuće na zadarskom području te preko strujnih instalacija oštetio električne uređaje ljudima koji ih nisu isključili na vrijeme. (Foto: Aleksandar Gospić/CROMETEO, 24sata.hr)