Još tri dana do predstavljanja scenskog kolaža Weltschmerz udruge Sve ostalo je glazba

Weltschmerz-Tt 3

Weltschmerz-Tt 3

Mladi umjetnici udruge Sve ostalo je glazba uz tehničku podršku Dubrovačkih ljetnih igara za tri dana predstavit će novi scenski kolaž pod nazivom Weltschmerz. U subotu, 07. rujna s početkom u 21:00 sat ovaj zanimljivi spoj glazbe, književnosti i slikarstva održat će se u Kneževom dvoru.

Za koncept ovog scenskog kolaža zaslužni su osnivači udruge Ivana Jelača, Damjan Bučić i Frana Marija Vranković, koji će publici predstaviti večer u kojoj tematiziraju kolektivni osjećaj svjetske boli koji je zahvatio mlade ljude na samom početku 19. stoljeća te način na koji se odraz njihove boli oslikava danas. Glumica Mirej Stanić će u ulozi kustosice otvoriti izložbu triju mladih dubrovačkih akademskih slikarica Ivane Miloglav-Ivanković, Ivone Bure i Nikice Pavlović čije su slike nastale na djela skladatelja njemačkoga romantizma.

Damjan Bučić (gitarist), Dora Kamber (violinistica), Laura Hladilo (sopranistica), Ivana Jelača (pijanistica) i Stefani Grbić (pijanistica) izvest će slijedeći repertoar:
• Ludwig van Beethoven: I. stavak Sonate za klavir Op. 27, No. 2, „Mjesečeva” i III. stavak Sonate za klavir op. 57, Appassionata
• Johannes Brahms: I. stavak Sonate za violinu i klavir u A-duru,op.100
• Franz Schubert: Serenada u a-molu za glas i klavir
• Franz Schubert: Zahvala suzama (arr. za gitaru solo)
• Robert Schumann: Sanjarenje, op 11. (arr. za violinu i klavir)
• Franz Schubert: Fantazija u f-molu za klavir četveroručno
Ulaznice po cijeni od 20,00 kn i 50,00 kn moguće je kupiti sat vremena prije izvedbe na ulazu u Knežev dvor.

Podsjetimo, Dubrovčani su se prvi put imali prilike susresti s radom ovih mladih umjetnika u rujnu prošle godine kada je u prepunom atriju palače Sponza održan glazbeno-scenski kolaž Mozart-Bach-Scarlatti-Weiss.

Nedugo zatim osnovana je i udruga Sve ostalo je glazba u cilju promicanja izvedbenih umjetnosti s naglaskom na klasičnu glazbu. Ona se prvenstveno ostvaruje izvođenjem scenskih kolaža, glazbenih predstava i koncerata edukativnoga karaktera. Umjesto nepokretnog sjedenja na dvosatnim koncertima s programskom knjižicom u ruci ili gledanju “crossover” žanra, scenski kolaži gledateljima donose razbijanje kanonske koncertne forme igranim scenama u kojima glumci i sami solisti oživljavaju skladatelje na koncertnom podiju.

U suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom udruga je izvela i javne premijere kolaža Šubertijada i Ljubavni trokut u travnju ove godine. Uz kolaže Mozart-Bach-Scarlatti-Weiss, Šubertijada i Ljubavni trokut, na stalnom repertoaru udruge Sve ostalo je glazba nalazi se i edukativna glazbena predstava za učenike glazbenih škola Mozart kugle, nastala u suradnji s umjetničkom školom Luke Sorkočevića, koja je dio budućeg ciklusa Gioachinova kuharica.

Više informacija o udruzi Sve ostalo je glazba te spomenutim projektima dostupno je na web stranici www.sveostalojeglazba.com

Članovi i prijatelji udruge iznimno se vesele predstavljanju scenskog kolaža Weltschmerz te pozivaju sve sugrađane na jedan drukčiji koncertni doživljaj ovu subotu u Kneževom dvoru.

Udruga Sve ostalo je glazba