Jasna Prolić sa svojom kompanijom 20. ožujka, u Orléansu priređuje novu postavku performansa "Sarajevski fragmenti"

Jasna Prolić, koreografkinja, plesačica i pedagog, koja posjeduje galsku državnu diplomu CNSMDP, suvremenog plesa, djelovala je sa svjetski priznatim koreografima Joachimom Schloverom, Maguy Marvin ili Jean-Claudeom Gallotom, kao i Suzanom Linke, pa Angelinim Preljocajem i mnoštvom drugih poznatih imena svjetskog plesa. Prije desetljeća oformila je svoju kompanjiju "Cie Jasmina". Rođena Sarajka, organizira i međunarodne festivale: umjetnička je direktorica "Zvrka" i osnivateljica "Balkanskih koreografskih susreta" u Orléansu. U Francuskoj, našim oblastima i centralnoj Europi i šire, ostvarila je 15 koreografskih postavki, od kojih su dvije kreirane u Sarajevu.

 

Prolić sa svojom kompanijom 20. ožujka, u Orléansu priređuje novu postavku već poznatog performansa "Sarajevski fragmenti" , uspostavljanjem istinitog dijaloga sa fotografijama iz rata, koje je ostvario Milomir Kovaćević sa kojim dugo surađuje.

S osobnom kompanijom sa kojom neprestalno pretražuje prostore izmjena, spona, mostova između uvijek prisutnih ali različcitih umjetnosti i estetika, koje znalački spaja, umjetnica je u siječnju gostovala u Saranu u čijoj je dvorani "Jacques Brel", održavala satove plesa.
Džana Mujadžić

Akademija-Art