Skip to content

Jasna Šikanja: Ljetopis

U Galeriji Juraj Klović, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Rijeke, otvara se samostalna izložba Jasne Šikanja. Jasna Šikanja je dobitnica prve nagrade na prošlogodišnjoj likovnoj manifestaciji Pul Kaštela na Trsatu.

Izložba u Galeriji Juraj Klović svojevrsna je prethodnica izložbi u Galeriji Kortil, koju pripremam za prosinac. Radovi nastaju prema dnevničkim zapisima iz "prostorne razmještenosti" u kojoj se u posljednjih nekoliko godina "nalazim". Za izložbu u Kloviću odabrala sam 12 grafičkih listova dubokog tiska ? suhe igle i aquatinte, koji se oslanjaju na zapise s otoka Visa gdje sam boravila 2006. i 2007. godine. Kombinirala sam nekoliko matrica koje sam prethodno tiskala u crnoj boji. Tiskanjem u boji rekontekstualizirala sam ih u sasvim drugačiju likovnu cjelinu.

Jasna Šikanja

Jasna Šikanja je rođena 1964. godine u Rijeci. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, studij Likovnog odgoja i likovne umjetnosti. Magistrirala je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani na magistarskom studiju grafike. Predaje na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, na Katedri za grafiku. Izlagala na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Bakru.

Akademija-Art.hr
23.09.2010.