Jagoda Mundić iz Zelene akcije izabrana za predsjednicu svjetske eko-mreže

Jagoda Munić iz Zelene akcije jučer je, 10. studenog, u Salvadoru na godišnjoj skupštini Friends of the Earth International (FoEI) izabrana za predsjednicu ove najveće svjetske mreže udruga za zaštitu okoliša, na mandat od dvije godine

Ta međunarodna udruga okuplja 76 udruga za zaštitu okoliša iz isto toliko država svijeta, zbog čega broji skoro dva milijuna članova i podržavatelja, a Zelena akcija članica je ove mreže već 12 godina.
U svojim aktivnostima FoEI je fokusiran na preispitivanje postojećih ekonomskih modela, te promoviranje rješenja koja doprinose uspostavi ekološki održivog i socijalno pravednog društva.
Jagoda Mundić bila je predsjednica Zelene akcije od 2001. do 2007. godine, a njen je član od 1997. Tijekom tog perioda vodila je i nekoliko uspješnih kampanji za zaštitu okoliša, poput kampanje protiv GMO-a i Zakona o golf igračlištima.
Izbor hrvatske predstavnice za predsjednicu FoEI potvrda je vrijednosti dosadašnjeg rada i same Jagode Mundić, kao i udruge Zelena akcija, stoji u priopćenju.
Foto: Zelena-akcija.hr