Izložba sibirskih slikara na otvorenju 43. Varaždinskih baroknih večeri

varazdinske barokne veceri 1

varazdinske barokne veceri 1

U petak, 20. rujna 2013., pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Ive Josipovića, otvorene su 43.Varaždinske barokne večeri

Uvertira otvorenja 43. Baroknih večeri, obzirom da je ova godina posvećena Rusiji, kao zemlji partneru, bila je otvorenje izložbe slika i skulptura u Galeriji Stančić, Trg M. Stančića 1, Varaždin gdje su se predstavili šestero sibirskih umjetnika Larisa Zuykova, Larisa Golac, Svetlana Šinkarenko, Ivan Krotov, Sergej Forostovski, a posebna je čast da je sa 15 svojih radova sudjelovala i jedna od najvećih restauratorica ulja na platnu, prof. Viktorija Rabžaeva Feliksovna, voditeljica odsjeka restauracije slika u Nacionalnom muzeju Republike Burjatije, iz Ulan-Udea.

varazdinske barokne veceri 2

Izložbu je otvorio veleposlanik Ruske Federacije u Zagrebu, njegova ekselencija g. Robert Markaryjan, koji je istaknuo da mu je velika čast da baš on otvori ovu izložbu, jer je dugo godina pratio rad umjetnika koji izlažu, a sada se mogao i osobno upoznati sa još širom lepezom radova navedenih umjetnika.

varazdinske barokne veceri 4

Osim Viktorije Rabžaeve, planetarno poznati su još i kipar Ivan Krotov profesor na likovnoj akademiji u Krasnojarsku i prof. Sergej Forostovski, ravnatelj Doma umjetnika u Krasnojarsku.

Nakon svečanog otvaranja izložbe uzvanici su se preselili stotinjak metara dalje, u varaždinsku katedralu, gdje je poznati moskovski orkestar, Pratum integrum održao koncert, uz solističke nastupe poznate sopranistice Ane Gorbačove i violinista Dmitria Sinkovskog.

Zbog velikog zanimanja javnosti za navedenu izložbu, izložba je otvorena sve do 6.10.2013.

Planine Hamad Dabana

Izložbu je orgalizirala likovna udruga Fortuna-ART iz Zagreba. u suradnji s Koncertnim uredom Varaždin i Galerijskim centrom Varaždin.

Na izloži se predstavljaju sibirski umjetnici povodom otvorenja 43.Varaždinskih baroknih večeri. Naziv izložbe je „DAH SIBIRA NA BAROKNIM VEČERIMA”,

Umjetnici koji izlažu radove:

Ivan Nikolaevič Krotov, ak.kipar, profesor na likovnoj akademiji u Krasnoyarsku
Rabžaeva Viktorija Feliksovna, ak. slikarica, glavna restauratorica u Muzeju republike Burjatije, Ulan-Ude
Sergej Forostovskij Viktorovič, ak.slikar i ravnatelj Doma umjetnika iz Krasnoyarska
Larisa Zuykova Genadjeva, slikarica iz Krasnoyarska
Svetlana Šinkarenko, ak. kiparica iz Krasnoyarska
Larisa Golec Kukorceva, slikarica iz Donje Dubrave, porijeklom iz Krasnoyarska

Želimo našu širu javnost pozvati da posjete izvrsnu izložbu slika i skulptura u galeriji Stančić u Varaždinu,

Karolina Bartulović
Fortuna-ART udruga likovnih umjetnika, Zagreb

Darko Starešina, predsjednik likovne udruge Fortuna-ART

Ivolginska dolina

varazdinske barokne veceri 3