Izlazi album sa šest novih pjesama Toše Proeskog

Divna je vijest za obožavatelje makedonskog pjevača Toše Proeskog da će, vjerojatno već iduće godine, uživati u njegovim novim pjesmama

 
Tošin šogor, muž njegove jedine sestre, Slaven Risteski koji skrbi za  pjevačevu glazbenu ostavštinu najavio je, poslije “The Hardest Thing” izdanog 2009. godine, Tošin drugi album na engleskom jeziku koji nastaje od pjesama koje je makedonski slavuj snimio surađujući s različitim studijima.

Pjevao je sa svima
– Takav je bio naš Toše! Kamo god bi došao, s glazbenicima bi snimio pjesmu – priča Slaven Risteski i nastavlja:
– Tako sam jednu pjesmu našao u Tošinu računalu u njegovu studiju, a demosnimke još dviju pjesama ostale su kod britanskog producenta Andyja Wrighta u Londonu. Andy me nazvao i predložio mi je da od tog materijala snimimo novi album jer je uvjeren da su to potencijalni svjetski hitovi.
Slaven je prihvatio prijedlog, otputovao u London i s Andyjem snimio tri pjesme za koje su prošli tjedan u Zagrebu dosnimljeni gudački elementi.
– Toše je volio taj orkestralni zvuk svojih pjesmama pa smo gudačke dijelove snimili u studiju Petre Crnetić i moram priznati da sve zajedno zvuči sjajno – kaže Risteski.

Ljubavna tematika
Pjesme su, otkriva, uglavnom ljubavne i još nemaju naslove, a na albumu bit će s još tri Tošine pjesme od kojih se jedna tek treba dobaviti iz studija iz Irske i dvije iz švedskog studija.
I dok Risteski još nema točan datum kad će biti objavljen drugi Tošin engleski album, datum uz koji je vezano još jedno iznenađenje jako mu je dobro poznat.
– Neovisno od ovih pjesma na engleskom jeziku, jednu Tošinu pjesmu na hrvatskom jeziku u Zagrebu radi producent Nikša Bratoš. Bit će gotova 25. studenoga, a potom ćemo za nju snimiti i spot. Cijela će je regija moći čuti i vidjeti spot 25. siječnja 2013. godine, na dan kad bi Toše proslavio 32. rođendan – otkriva Slaven.
Izvor: Vecernji.hr