Ispitivali je iza neprozirnog ogledala i boji se da ne završi na psihijatriji kao drugi

svjedoci

svjedoci

Bliska prijateljica Linićeve ‘krunske svjedokinje’: ‘Boji se da ne završi na psihijatriji kao drugi zviždači’

Na današnjoj konferenciji za medije udruge Pokret otpora nije nastupila glavna ženska uloga – Mirja Tomas. Njeni kolege iz udruge izrazili su sumnju da se Tomas boji zbog pritiska Uskoka i DORH-a. Kod bliske prijateljice Mirje Tomas provjerili smo radi li se o tome.

– Da, Mirja ima straha. To stoji. No, to nije jedini razlog zbog kojeg nije došla na današnju konferenciju za medije – rekla nam je Slavica Šota, također članica udruge. Naime, Tomas je već četiri puta bila u Uskoku.

– Ispitivali su je iza neprozirnog ogledala koje nam je svima, ako od nikud, poznato iz filmova – pojašnjava Šota. Podsjeća na slučajeve kada se “zviždače”, ali i druge ljude koji su zasmetali moćnicima, slalo na psihijatriju. Prisjetimo se samo slučajeva pukovnika Branka Kakarića, žene osječkog suca Zdenke Kvesić…

Drugi je razlog nedolaska Tomas, kaže Šota, to što smatra da je rekla sve što je trebalo te kako su novinari dobili sve potrebne materijale i na konferenciji za medije održanoj prije gotovo dva mjeseca u Rijeci.

– Treći razlog je što Mirja čeka još mjesec dana kako bi bili mirni i sigurni da nećemo biti progonjeni zbog klevete. Taj rok, nakon prve prozivke Linića u Rijeci, ističe početkom 11. mjeseca – kaže Šota, no naglašava kako nije riječ o kleveti. Napominje kako je Tomas 18 godina radila “za te monstrume” te kako “zna predvidjeti svaki njihov potez”.

Potvrdila nam je informaciju iznijetu na konferenciji za medije da se, osim talijanskih nadležnih organa, mogućim korupcijskim skandalom bave i švicarski i to, tvrdi, “punom parom”.

Prijeti li i Mirji Tomas sudbina koja je zadesila tolike druge zdrave ljude, odnosno prisilni smještaj na psihijatriju? Vjerujemo da ne – sada će je nadležni organi teško “strpati” na psihijatriju u tajnosti, kao što su to običavali raditi piše (Foto: Matija Vasiljevski, Dnevno.hr