INmusic festival – Jarunsko jezero okupirale tisuće posjetitelja

Umjesto glazbeno uzbudljive uvertire u sedmo izdanje najvećeg domaćeg glazbenog festivala, stiglo je uzbuđenje drugačije vrste

 
Naime, u zadnji je čas pukla vijest kako Plan B kao jedan od glavnih aduta ovogodišnjeg INmusic festivala otkazuje nastup ‘zbog bolesti uzrokovane iscrpljenošću’. Dakako, uz odaslane želje za brz oporavak organizatorima nije preostalo drugo nego da hitro smisle ‘plan c’ i rearanžiraju satnicu preostalih nastupa nultog dana jarunske fešte.
U tom smislu, pohvale za brzu reakciju: uz promptno sniženu cijenu ulaznice za četvrtak (s predviđenih 300 na 230 kuna), u posljednji je tren pozvana ekipa za spašavanje u formi riječkog Leta 3. Mrle i društvo energičnim i usviranim koncertom na World Stageu oduševili su prisutne i popunili zjapeću prazninu u rasporedu, nepredviđeno se prometnuvši u prvu pravu atrakciju INMusica.

Inače, četvrtak je po mnogočemu doista samo mirisao na uvertiru u velike stvari, predviđene za sljedeća dva dana. Ipak, u ambijentu tipično ljetne, sparne večeri atmosfera je ‘rasla’ – i bivala sve opuštenijom – zajedno s brojem posjetitelja. U trenutku kada su na glavnu pozornicu izašle zvijezde večeri, Gorillaz Sound System, na obalama jarunskog jezera bilo je više od deset tisuća odlično raspoloženih ljudi koji su, osim iz Lijepe naše (i regije), potegnuli iz Engleske, Francuske, Njemačke i drugih europskih zemalja, iskoristivši sve kamperske pogodnosti.

Vrlo solidnu predstavu priredio je francuski ‘čarobnjak na klavijaturama’ Herve Saltres koji se krije iza projekta General Elektriks, te, naravno, Gorillaz kao savršeni primjer benda nezamislivog bez svoje atraktivne vizualne dimenzije. Ukratko: svim nevoljama usprkos, događaji se općenito mogu sažeti u samo jedan zaključak: posjetitelji ovog puta dobivaju više od same glazbe.

Foto: Bruno Konjević / CROPIX
Izvor: Denis Leskovar / VLM

Akademija-Art