Skip to content

Igor Grubić izlaže u Beču

Prva izložba bečkog izložbenog prostora Kulturkontakt Austria koja će se održati u 2011. godini je posvećena radovima Elene Kovyline (Rusija), Igora Grubića (Hrvatska), Lane Čmajčanin (Bosna i Hercegovina) te Patricie Teodorescu (Rumunjska)


Izložba pod nazivom "Statement: I Advocate Feminism" obuhvaća radove četvero mladih umjetnika koji su načinjeni isključivo za ovu izložbu, a pri tom je glavna tema feminizam kao izraz političkog i socijalnog angažmana protiv svakog oblika diskriminacije.

Stoga nisu obrađene samo ženske teme, nego i društvene promjene, usmjerene protiv patrijarhalnog ugnjetavanja, diskriminacije manjina i nasilja.
Igor Grubić (1969, Zagreb) je studirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a nakon toga montažu na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. Njegovo umjetničko djelovanje od 1996. godine obuhvaća site-specific intervencije u javnom prostoru s ciljem uključivanja drugih u kreativne procese. Od 2000. radi u studiju za aktivistički video Fade In kao producent dokumentaraca, televizijskih reportaža i društveno angažiranih reklama. Svoje radove prezentirao je na mnogim međunarodnim izložbama i manifestacijama. Recentne samostalne izložbe uključuju: Prije i poslije oluje, MMC Luka, 2008; Pula i Anđeli garavog lica, BELEF, 2006; Beograd, Bad Joke, 2007, Tallin; October. Exit, Desire and Memory, Artra Gallery, 2007, Milano; Revolution is not a garden party, Trafo Gallery, 2006, Budimpešta; i mnoge druge.

Ivana Ćosić
ivana.cosic@compresspr.hr

Akademija-Art.hr
20.12.2010.