Hrvatska preporučena za putovanje među 14 svjetskih odredišta

nin-regata

nin-regata

Dobra vijest za Hrvatsku i njezin turizam ovih dana stiže s portala Business Insider Australia koji u preporukama za ovogodišnja putovanja među 14 najboljih i najtoplijih svjetskih odredišta koje svakako treba posjetiti spominje i Hrvatsku kao novu članicu Europske unije te kao zemlju s mnogo kulturnih zbivanja i festivala

U članku na tom portalu Hrvatska je preporučena kao sedmo odredište u svijetu među njih 14, od gradova i zemalja poput Kube, Bangkoka (Tajland), Portlanda (Maine), Islanda, Tel Aviva (Izrael), Hong Konga, Botswane, Brazila, Tokija (Japan), The Great Barrier Reefa (Australija), Austina (Texas), Nikaragve i Berlina (Njemačka) do svemira (tzv. svemirska putovanja) i 25 najboljih svjetskih hotela.

Hrvatsku u tom članku predstavljaju i kao zemlju koja sve više privlači turiste te kao zemlju koju kao službenu članicu Europske unije očekuje “ozbiljan turistički boom”.

Skreću pozornost na njezine poznate, prekrasne plaže, obalu i Jadransko more te na povijesnu arhitekturu na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine te na svježu mediteransku hranu i vina.

Ističu kako je najbolje od svega to što je Hrvatska još jedno od najjeftinijih odredišta u Europi, pogotovo ako se izbjegne glavna ljetna turistička sezone i gužve u srpnju i kolovozu. (Foto: tz-nin, Poslovni.hr)