Hrvatska mora bolje koristiti novac iz fondova


 
Ako Hrvatska želi imati koristi od pristupanja Europskoj uniji, mora se informirati i pripremiti kako bi mogla iskoristiti velika financijska sredstva iz fondova Unije koja će joj biti na raspolaganju ulaskom u članstvo, izjavio je u Zagrebu šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren u okviru "Better Building Bruncha" koji je organizirao Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj
Vandoren je u izjavi za novinare objasnio da za poduzetnike to znači da trebaju istražiti gdje su tržišne niše na kojima tvrtke mogu prodati svoje proizvode i usluge po konkurentnim cijenama. Dodao je da novac neće biti dodijeljen bez ulaganja napora, nego samo ako Hrvatska bude imala potrebne administrativne kapacitete. To znači stručnjake koji će znati odrediti prioritete i razvojne planove. 

Prema njegovim riječima, Hrvatska treba poboljšati investicijsku klimu kako bi se pokrenulo gospodarstvo budući da trenutačno postoji široka percepcija kako ne treba ići u Hrvatsku zbog previše korupcije i birokracije.

Svrha okupljanja "Better Building Brunch" je povezati ljude različitih profila zainteresiranih za zelenu gradnju, održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj kako bi iznijeli i razmijenili stajališta o poboljšanju sveukupnog hrvatskog tržišta kroz aspekte društveno i ekološki osviještenog poslovanja i djelovanja te zelene gradnje općenito.