HGK zaključio da su poslovali u proceduri – Vidošević čeka poziv USKOK-a

vidosevic nadan

vidosevic nadan

Predsjednik HGK Nadan Vidošević rekao u ekskluzivnom intervjuu za Media servis je da u ovom trenutku ne planira dati ostavku. Rekao je i da ga USKOK nije ispitao, no očekuje da će se to dogoditi. Cijela aktivnost pokrenuta je prije nekog vremena, kroz obavljena revizijska izvješća gdje su uočeni određeni propusti koji bi se mogli otkloniti u radu, rekao je Vidošević. Dodao je kako nije bilo riječi o nezakonitostima.

‘Mi smo već tada u startu obavijestili sva naša upravni i nadzorni odbor koji su imali svoje sjednice, poduzueli smo sve korake koje je revizija nalagala. Ootklonili smo ih već u postupku revizije, imali smo i temeljem mišljenja revizije koje je išlo na DORH i policijski nadzor. Predali smo svu moguću dokumentaciju, i ništa nije upućivalo na ovo. Sve nas je to zateklo’, rekao je Vidošević. Dodao je kako je jučer bio sastanak s direktorima županijskih ogranaka HGK, a danas i sjednica NO-a koji je zaključio da je poslovanje HGK bilo u skladu s procedurama.

Pusić: “Ako se pokažu nepravilnosti, Vidošević mora dati ostavku!”

Mi ćemo se ponašati krajnje odgovorno. Prvi i apsolutni prioritet je da kuća normalno funkcionira dalje, poručio je Vidošević. U ovom trenutku dok nemamo nijedan relavantni podatak na temelju kojeg bismo trebali povlačiti neke relevante poteze misim da se ne treba žuriti, zaključio je. Na pitanje o procjeni vlastite odgovornosti i kako mu je tako nešto moglo promaknuti, Vidošević je kazao da bi bilo neozbiljno da predsjednik ne nadzire vlastitu kuću, ali i da predsjednik ne radi sve u svojoj kući.

Aferu je, navodno, razotkrila Vidoševićeva druga, sada bivša pomoćnica Martina Velnić Župić. Vidošević opovrgava da je upravo to razlog zašto je ostala bez posla u Komori. Nije nitko suspendiran. U kući je došlo do organizacijskih promjena, jednostavno moramo biti efikasniji, ovo je kuća koja je uvijek pratila trendove’, kazao je.

Nadzorni odbor: Ništa sporno

Iz HGK su priopćili i da se danas sastao Nadzorni odbor HGK koji je zaključio da je poslovanje HGK bilo u skladu s procedurama. Predsjednik NO-a o zaključcima sastanka izvijestio je Upravni odbor, koji je na današnjoj sjednici izvješće primio na znanje. Temeljem toga, nalaže se, pored već poduzetih mjera kontrole, osnivanje posebne ustrojbene jedinice za sukladnost. Ujedno, Upravni odbor poziva sve zaposlenike HGK da, unatoč teškim trenutcima, još intenzivnije nastave rad na ostvarivanju temeljnih zadaća Komore, navodi se u priopćenju HGK. (Foto. Zarko Basic/PIXSELL, HRT)