Skip to content

Grupa REPUBLIKA započinje sa snimanjem nagomilanih autorskih pjesama

grupa republika 1

Grupa REPUBLIKA se afirmira u autorski bend krajem 2012.godine te započinjemo sa snimanjem nagomilanih autorskih pjesama sa željom da međusobne individualnosti i izražaje objedinimo i podignemo na višu-kreativnu razinu i stvorimo prepoznatljiv sound.Početkom 2013.godine ulazimo u tonski studio ZG ZVUK i snimamo svoj prvi single NEMA VIŠE VREMENA sa producentom Hrvojem Prskalom.Nakon toga uslijedilo je i snimanje video spota u produkciji Slavena Saražina i Brune Čuljka.

Grupa REPUBLIKA nastala je na zasadima punka,no punk usmjerenje oblikujemo i pop i rock bojama te se u konačnici i deklariramo kao pop-rock-punk bend.Pjesme su nam energične i nerazblaženo pjevne u kojima se osjeća emotivno poštenje a tekstovi su nam obojani cinizmom i ironijom,te vrlo senzibilni,pisani kao odjek svakodnevnih situacija.

Čvrsta četvorka, koja čini REPUBLIKU, naziv izabire pod utjecajem antisociološkog vala koji karakterizira današnjicu u smislu otuđenosti i separativnosti. Otpor i buntovnički nemir izraženi kroz vesele i raspjevane refrene o crnjacima, ljutnji i boli, temelj su naziva REPUBLIKA.

grupa republika 2

Grupa REPUBLIKA:

DUBRAVKO ĐURIČIĆ…vokal i gitara

MATIJA OBRADOVIĆ…gitara

FILIP KRIŽAN…bas gitara

SINIŠA VASILIĆ…bubanj

{youtube}2Db3REPsB7A|500|400|0{/youtube}

Grupa REPUBLIKA trenutno radi u studiju na snimanju albuma koji bi u jesen trebao ugledati svjetlo dana.

See also  Eurosong - Hrvatska ostala bez finala