Grad Split brojnim plakatima najavljujući izložbu odužuje se svome slikaru Davoru Vukoviću

davor vukovic 1

davor vukovic 1

Nakon brojnih samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, predstavljanja monografije u muzeju Mimara u Zagrebu, koju je napisao Darko Glavan, a uredio akademik Tonko Maroević, pete izložbe u New Yorku, hrvatskom slikaru Davoru Vukoviću Grad Split se odužuje brojim plakatima i natpisima postavljenim gradom najavljujući skoro otvorenje izložbe na Pjaci

Otvorenje izložbe slika Davora Vukovića s prošlogodišnje samostalne izložbe u njujorškoj broadway gallery, dopunjene recentnim radovima održat će se u Staroj gradskoj vijećnici na splitskoj Pjaci. svečanost otvorenja izložbe je 11. travnja 2013. u 19 sati. izložba se može pogledati od od 9.–30. travnja.

davor vukovic 2

Hrvatski slikar i pjesnik Davor Vuković (1951.) dobitnik je Plakete grada Zagreba za slikarstvo (1985.), Plakete grada Zaprešića za poeziju (2004.) i Nagrade grada Zaprešića u znak javnog priznanja za zasluge na području kulture i umjetnosti za doprinos promidžbi i ugledu Grada Zaprešića u Hrvatskoj i inozemstvu (2012.).

Do danas je održao preko 60 samostalnih i 50 skupnih, internacionalnih, koncepcijskih, trijenalnih i revijalnih izložaba u Hrvatskoj i u svijetu s uvijek novim ciklusima slika, grafičkih mapa, književnih tribina i promocija zbirki poezije, predstavljajući Hrvatsku na samostalnim izložbama u Lyonu, Londonu, Zürichu, Malom Borištofu u Austriji i New Yorku od 1999 do 2012.

U 2010. izdana je prva monografija o njegovom radu koju je napisao Darko Glavan a uredio Tonko Maroević.

U 2013. kustosi I.C.A. Publishing iz New Yorka žirirali su njegove radove i uvrstili ih u knjigu eminentnih suvremenih likovnih umjetnika u svijetu.

Član je HDLU-a i LIKUM-a. Pridruženi je član Hrvatskog društva skladatelja.

IMG 20130410 120352
Davor Vuković, dan uoči velike splitske  izložbe