Gotovinin odvjetnik prijavljuje Del Ponte odvjetničkoj komori

Odvjetnik Ante Gotovine Luka Mišetić na Twitteru je najavio da će podnijeti žalbu protiv Carle del Ponte švicarskoj odvjetničkoj komori zbog njezina intervjua u srpskom Blicu

Bivša glavna haaška tužiteljica za Blic je izjavila da je šokirana oslobađajućom presudom Anti Gotovini. – Šokirana sam, vrlo iznenađena i začuđena zato što je potpuno nevjerojatno to što se dogodilo nakon prvostupanjske presude od 24 godine zatvora za Antu Gotovinu. Potpuno suosjećam sa srpskim žrtvama zločina. Taj smo zločin dokazali dokazima i činjenicama – kazala je Del Ponte.
"Da je Sanadera osudio Orie, presuda bi bila srušena u žalbi"
– Tijekom prvog suđenja suci su prepoznali da ima dovoljno dokaza. Ne znam na kojim je osnovama donesena druga odluka – rekla je Del Ponte te dodala kako presuda žalbenog vijeća nije pravda. – Danas pripremamo etičku žalbu švicarskoj odvjetničkoj komori protiv Del Ponte zbog njezina intervjua u Blicu – napisao je na Twitteru Mišetić.
Posljednjih se dana "usijao" Mišetićev profil, a Gotovinin odvjetnik je danas na šaljiv način stigao komentirati i presudu bivšem premijeru. – Da je Sanadera osudio Alphons Orie, vjerojatno bi srušio presudu u žalbi – napisao je Mišetić na Twitteru.

Foto: Reuters/Pixsell
Izvor: Vecernji.hr