Skip to content

Fiolić i Čobanković me lažno terete

Fiolić i Čobanković me lažno terete

Bivši premijer Ivo Sanader danas je u sjedištu USKOK-a odbacio optužbe da je s bivšim stranačkim kolegom Stjepanom Fiolićem dogovarao prodaju zgrade u zagrebačkoj Planinskoj ulici, ustvrdivši da ga Fiolić i bivši ministar Petar Čobankovićpod pritiskom lažno terete.

Žestoko se obrušio na objavu iskaza bivšeg ministra regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Čobankovića koji je danas, zajedno sa snimkom njegova svjedočenja, objavljen u Jutarnjem listu. Sukladno dosadašnjih praksi tijela kaznenog progona, mislim na DORH i USKOK, danas me dočekao Čobankovićv iskaz u hrvatskim medijima. Prije toga smo već vidjeli dva Fiolićeva iskaza. Prvi put kada je govorio istinu je rekao da je za razliku u cijeni koju je navodno ostvario prodajom te zgrade izgradio kuću svom sinu. Nakon toga, prema pouzdanim informacijama, na Fiolića je vršen strašni pritisak pa i putem odvjetnika, a onda je on pod prijetnjama i pritiscima promijenio iskaz i mene lažno teretio, kazao je Sanader. Dodao je da ne želi spekulirati od koga su dolazili pritisci prema Fioliću.

Njegova obrana najavila je da će zbog curenja iskaza iz istrage, ali i načina na koji tužiteljstvo prikuplja dokaze pokrenuti postupak na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. 

Od početka pričamo jednu te istu stvar, da istraga koja je tajna završi u medijima prije nego mi uopće dođemo u situaciju da damo obranu, a da i ne govorimo o situacijama kako se pribavljaju dokazi, na koji način i kako tužiteljstvo, a kasnije i sud dolazi do određenih dokaza, kazala je odvjetnica Jadranka Sloković.

Foto: Željko Lukunić/Pixsell
Izvor: HRT

Akademija-Art

Optimized by Optimole