ivan dodig

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u drugo kolo posljednjeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira US Opena. Dodig je na otvaranju turnira u New Yorku pobijedio 27. nositelja Španjolca Fernanda Verdasca sa 6:3, 7:5, 1:6, 4:6 i 6:3

Dodig je sjajno krenuo u meč, oduzeo je servis Verdascu već kod 2:1. U drugom setu naš tenisač ponovno uzima servis Španjolcu kod 5:5. Međutim, slijedi povratak Španjolca u meč. U trećem setu lako se obračunao s Dodigom prepustivši mu samo jedan gem. U četvrtom setu ponovno je Verdasco bio bolji te je sa 6:4 izborio peti set.

U odlučujućem, petom setu Dodig je još jednom uspio oduzeti servis Španjolca, a zatim je kod vodstva od 4:2 spasio tri break-lopte. Na kraju je slavio s tri sata i 20 minuta igre. Bio je to njihov drugi međusobni ogled i prva pobjeda hrvatskog tenisača.

U drugom kolu Dodiga očekuje dvoboj protiv ruskog veterana Nikolaja Davidenka, koji je sa 6:3, 4:6, 1:6, 7:5 i 6:0 pobijedio Amerikanca Rhynea Williamsa. Bit će to treći susret Dodiga i Davidenka. Prvi put igrali su prije dvije godine također na US Open, a tada je u prvom kolu nakon pet setova bolji bio ruski tenisač, Dodig je uzvratio ove godine u Münchenu. (Foto: Cropix, HRT)