Skip to content

Darko Pavičić: Milanović je vjerski autističan političar

Zanimljivo je bilo primijetiti da na istoj misi nisu bili ni oni iz dojučerašnje vlasti, ili iz aktualne oporbe, koji su toj istoj Crkvi lizali skute i oltare

Zoran Milanović drugi je put povrijedio vjerničku dušu hrvatskog naroda i time pokazao ne samo da je “vjerski autističan” nego da su njegovi politički i svjetonazorski kapaciteti daleko ispod onih koje zahtijevaju vrijeme i prostor u kojima živimo
Lani je to pokazao burleskom (ne)dolaska na protokolarni prijam u HNK koji je Crkva organizirala u čast pape Benedikta XVI., pravdajući se danima da mu je poziv stigao na (krivu) saborsku, a ne na (oficijelnu) stranačku adresu. Međutim, tada je bio tek vodeći opozicionar i pretendent na vlast, a sada je kreator državne politike! Milanović je već tada pokazao simptome te vrste “autizma”, a dijagnozu je potvrdio svojim nedolaskom na misu za domovinu ili barem slanjem nekog trećerazrednog Vladina službenika.

Tražiti isprike u protokolu (i lani i sada) samo je banalan izgovor. Državnici formata koji za sebe, poput našeg premijera, tvrde npr. da su u istom času i Briselci i Zagrepčani, trebali bi poštovati i još neku dimenziju u svojoj političkoj pragmatičnosti i pojaviti se barem kurtoazno na misi za domovinu, gdje Crkva moli za one koji su nam je priskrbili.

A zanimljivo je bilo primijetiti da na istoj misi nisu bili ni oni iz dojučerašnje vlasti, ili iz aktualne oporbe, koji su toj istoj Crkvi lizali skute i oltare. Domoljublje je za političku kastu očito lako pokvarljiva roba, kojoj oni sami propisuju rok trajanja. Za narod i njegovu vjeru i osjećaje nitko ne mari. Sve mu je tek trpljenje u besmislu od jednih do sljedećih izbora.

Foto: Robert Anić/Pixsell
Izvor: Darko Pavičić/Vecernji.hr

Akademija-Art