Skip to content

Danska – Izložba slikara i književnika Davora Vukovića

Izložba slikara i književnika Davora Vukovića u Danskoj

Najnovija skupna međunarodna (1951.) održava se u Gallery Sigvardson,Rødby, Danska, od 1.-21. 10. 2011., što možete vidjeti na web stranicama galerije: www.sigvardson.com

Pogledajte galeriju radova!
Vukovićev prvi nastup u Danskoj nastavak je intenzivnog izlagačkog programa umjetnika u zadnjih nekoliko godina.

Naime, nakon pred
stavljanja svoje prve monografije pod naslovom Darko Glavan / Davor Vuković u muzeju Mimara u travnju 2010. godine, koju su hrvatskoj javnosti predstavili urednik monografije, akademik Tonko Maroević i dr. Mirjana Repanić-Braun, Vuković je skupno u tri navrata izlagao u New Yorku i to u lipnju 2010. na Inter Imago New York, izložbi hrvatskih slikara u MC Gallery u organizaciji agencije Peti element iz Splita, i drugi put u Ico gallery, Chelsea, New York, u srpnju na izložbi pod nazivom Heat.


Nakon toga,u 2010. samostalno izlaže u zadarskom Arsenalu i Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu.

U siječnju 2011. godine, akademska slikarica Elisabeth Ochsenfield iz Heidelberger Akademie izložila je radove 66 svjetski renomiranih slikara na izložbu pod nazivom Breze u Art Museum u Temišvaru, među kojima je i Vukovićev rad, u travnju 2011., u Izložbenom prostoru porezne uprave u Zagrebu slikar izlaže šezdesetak novih slika u tehnici akrila na platnu, pod nazivom Arhipelag, s kojima se po prvi put predstavlja hrvatskoj javnosti, a u svibnju izlaže slike iz istog ciklusa na međunarodnoj skupnoj izložbi Artists At Home And Abroad u njujorškoj Broadway Gallery,kojom prilikom mu je ponuđena i samostalna izložba krajem 2012. godine u toj renomiranoj njujorškoj galeriji .


Na izložbi u Gallery Sigvardson Vuković izlaže osam slika iz ciklusa  Arhipelag u dimenzijama 50×70 cm., koje možete vidjeti ovdje.

Akademija-Art.hr
26.09.2011.