Damir Medvešek: Izložba crteža iz ciklusa Hrvatske djevojke, erotika

Galerija „Vjekoslav Karas“, Ljudevita Šestića 3, Karlovac
Otvorenje izložbe je u srijedu 5. prosinca 2012. godine, u 19 sati
Damir Medvešek je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2007. godine u klasi Zlatka Kauzlarića – Atača. Zaposlen je kao glavni slikar u slikarnici Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Na Akademiji  likovnih umjetnosti u Zagrebu predaje o velikom formatu u slikarstvu, a na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu – crtež. Njegove slike nalaze se u mnogim poznatim svjetskim zbirkama: Monaco, Kennedy, Cartier, Mercedes, Ferrari i dr.
Slovi kao najbolji kazališni slikar Europe. Sudjelovao je u više od šesto kazališnih predstava. Autor je svečanog zastora Zagrebačkog kazališta lutaka. Izradio je neslužbeno najveću sliku na svijetu – prema narudžbi Bavarskog kazališta iz Münchena. Surađivao je s najvećim svjetskim umjetnicima i dizajnerima. Najznačajnija njegova izložba održana je na Brijunima 2001. godine. Tu su izložbu britanski i američki mediji proglasili najboljom na svijetu, na temu „Polo opus“.
Njegove najznačajnije autorske scenografije su: Kralj Lear (Brijuni), Tartuff  (Gavella, Zagreb) i dr. Dobitnik je brojnih nagrada u svijetu, među kojima se izdvajaju: Firenca – treća nagrada za veliki format; New York – druga nagrada Contemporary Portait i Barcelona – druga nagrada za crtež.
Ovo je prvo samostalno predstavljanje umjetnika u Karlovcu s najnovijom kolekcijom crteža u olovci. Izložba ostaje otvorena do 21. prosinca 2012. godine.